Egy kis nosztalgia
Egy kis nosztalgia

A Favorit kerékpár a csehek kedvenc biciklimárkája, amelyből a 70-es években mintegy 1 000 000 darab készült.

Használták a bajnokok az Olimpián, és használták a nagyik piaci bevásárláshoz. Persze nem ugyanazt a típust:-)

Szeretünk nosztalgiázni. Ez tény. Elég egy 10-20-30 évvel korábban fogyasztott élelmiszerről, használt tárgyról feltenni egy fotót a Facebook -ra és máris özönlenek a kedvelések és a hozzászólások. Mert régebb minden jobb volt…Az mindenképpen, hogy fiatalabbak voltunk:-)

Mindenki azt fogyasztotta, azt használta. Az emlékek idővel megszépülnek.
A divatmárkák gyakran inspirálódnak az elmúlt évtizedek stílusából. Javítanak vagy rontanak rajta, és észrevétlenül hordunk újra olyan ruhadarabokat vagy nagyon hasonlóakat, mint a szüleink vagy akár nagyszüleink.
A zenehallgatáshoz, telefonáláshoz, televízió-nézéshez, vagy akár közlekedéshez használt eszközök megéltek pár korszakváltást amióta kifejlesztették ezeket. A régi rádiók, lemezjátszók, televíziók, gépkocsik és még sorolhatnám, ma már leginkább csak a gyűjtőknek jelentenek értéket.

A Favorit kerékpár újjászületik napjainkban
A Favorit kerékpár újjászületik napjainkban

Hogyan újult meg a közel száz éves Favorit kerékpár?

A városi közlekedés egyik nyertese a kerékpár, egyre többen használják gépkocsi, vagy tömegközlekedés mellett, helyett.
A cseh Richard Galovič megunva Prága villamosait, olyan projektet keresett, amely kihívást jelent, és ahol hasznosítani tudja megszerzett szakértelmét, tapasztalatait, kapcsolati hálóját.
A marketingszakember lehetőséget látott a Favorit márkájú kerékpár újratervezésében.

Richard Galovič az interjúban , amit  a www.startingup.cz riportere készített vele,  beszámolt, hogy a kezdeti nehézségekről is, mert mint minden fejlesztés esetében, erről sem lehetett tudni, hogy mennyi időbe telik, amíg elkészül az első prototípus, mennyi pénzt fog felemészteni.

A végeredmény azonban magáért beszél. Az új tulajdonos által megálmodott 4 új modell, a Cronos, Bigboss, Aviator és Diamante elegáns, esztétikus, könnyű, könnyen kezelhető, megbízható és egyedi funkciókkal rendelkeznek.

A Favorit minden kerékpárt egyénre szabottan, megrendelésre készít, a tulajdonos nevével lézergravírozott sorozatszámmal, ezért a szállítási határidő 2-4 hónapig is eltarthat. A vásárló kiválaszthatja a színt, egy szuper könnyű szén- vagy klasszikus acélkeretet, választhat a modern elektronikus vagy klasszikus mechanikus váltó között.
A gyártásnál figyelembe veszik az új tulajdonos magasságát, súlyát, a kezének, illetve a lábának a hosszát, hogy a keretnek ideális legyen a geometriája.
Az első Favorit 1922-ben készült el a Rokycany-i gyárban, ahol ma is folyik a termelés, a XXI. századi bringás igényeit is kielégítve.

Még több megvalósított, sikeres, inspiráló üzleti ötletről olvashatsz a bejegyzéseinkben:

Az energiafelhasználás és a viselkedéstudomány kapcsolata

Gombatermesztés és kávézacc

Kreatív dolgok

Fotók:

https://pixabay.com

Scroll to Top