Hogyan tölts kevesebb időt Instagram marketinggel és legyél mégis hatékonyabb?

instagram marketing tippek

Ha vállalkozó vagy és te kezeled az Instagram oldaladat, vagy a saját márkádat építed a platformon, biztosan feltetted már magadnak a kérdést, hogy hogyan tudnál kevesebb idő alatt jobb eredményeket elérni.

Instagram marketinged eredményeként szeretnél több követőt, több vásárlót és ennek ára van, jelen kell lenned, tartalmat kell készítened, kapcsolatokat kell építened.

Ebben a bejegyzésben tippeket, eszközöket gyűjtöttem össze neked, hogy gyorsabban elérd a céljaidat, miközben több időd marad magadra, a családodra, a vállalkozásodra.

„Az Instagram-felhasználók 2021-ben átlagosan napi 30 percet töltenek a platformon.”

(omnicoreagency.com)

 (Az Instagram oldaladon a Saját tevékenységed menüpontban ellenőrizheted, hogy az elmúlt héten naponta hány percet töltöttél az Instagram-on.)

Instagram marketing hatékonyság növelő tippek:

1.     Legyen Instagram stratégiád.

Gondold végig, hogy mi a célod az Instagram marketingeddel. Kiket szeretnél elérni, megszólítani vele?

Tervezd meg előre a posztjaidat, így nem kell naponta azon agyalnod, hogy mit is osszál meg a követőiddel.

Hozz létre egy tartalomnaptárt, ehhez elegendő egy egyszerű excel táblázat.

 

2.     Hozz létre kategóriákat.

Hozz létre 3-5 témakört, amiről folyamatosan tudsz majd posztolni. Például az iparágad, a réspiacod, termékeid/szolgáltatásaid, a színfalak mögött.

Ezeket a főkategóriákat tovább tudod bontani úgy, hogy soha ne fogyj ki az ötletekből, amikor a bejegyzéseidet tervezed.

 

3.     Készíts el előre több bejegyzést és időzítsd be.

Kijelölhetsz egy napot a héten, amikor pár óra alatt elkészíted az összes posztodat a következő hétre. Érdemes olyan időpontot választanod, amikor csend és nyugalom van körülötted, és csak erre tudsz koncentrálni.

Ha megteheted, és rá tudsz szánni egyszerre több időt, egy hónapra előre is elkészítheted a bejegyzéseidet.

A Facebook Business Suite-ben előre be is időzítheted az Instagram bejegyzéseidet. Most már arra is lehetőséged van itt, hogy az Instagram sztorikat előre beütemezd.

 

4.     Használj sablonokat a bejegyzéseidhez, sztorijaidhoz

A különböző kategóriáidhoz előre elkészíthetsz sablonokat, amelyeket újra meg újra fel tudsz majd használni. Átírod a szöveget, lecseréled a fényképet és már töltheted is fel.

Ehhez érdemes a Canva-t használnod, és ott el is tudod menteni a sablonjaidat.

A Canva-ban rengeteg sablon közül tudsz választani, amelyeket a vállalkozásodra szabhatsz, a saját színeidet, betűtípusaidat tudod használni.

Ha szeretnél még több időt spórolni, a socialmediacalendar.co oldalon több mint 30 kategóriában találsz előre elkészített közösségi média bejegyzéseket. Utazás, jóga, coaching, üzlet, boldogság, wellness, divat, ingatlan, masszázs, hogy csak néhányat említsek.

A feliratok angol nyelvűek, de ha nem is beszélsz túl jól angolul, a Google fordító segítségével lefordíthatod. Meg tudod változtatni a színeket, fotókat, leírásokat, hogy passzoljon a márkádhoz.

Az acupofzen.com oldalon (angol nyelvű) főleg coachoknak való tartalmakat, grafikákat találsz. Ingyenesen le tudsz tölteni egy blogbejegyzést arról, hogy milyen kristályok jók a meditációhoz, stock fotókkal, közösségi média bejegyzésekkel együtt.

Ha egyedi sablonokat szeretnél nagyon kedvező áron, érdemes a fiverr.com oldalt felkeresned. Itt több száz designer közül választhatsz, megnézheted a munkáikat, elolvashatod az előző értékeléseit, és az árak 5$-tól kezdődnek.

A fiverr-en Instagram tartalomstratégiádhoz, bejegyzéseid elkészítéséhez magyar szabadúszókat is találsz, az árak 17$-tól kezdődnek.

fiverr instagram tartalom

5. Mindig legyen célja annak, amit megosztasz

Nem érdemes megosztanod tartalmakat csak azért, mert kell…

A mondás, hogy „a kevesebb több”, az Instagram oldalra is igaz.

Ha túl kevés az időd (kinek nem?:-)), inkább posztolj kevesebbet, de értékeset és következetesen.

A bejegyzésednek mindig legyen célja és tartalmazzon valamilyen cselekvésre ösztönzést. Például:

– megkérdezheted a követőid véleményét az adott témával kapcsolatosan

– megkérheted őket, hogy szóljanak hozzá, kedveljék, vagy mentsék el, hogy amikor szükségük lesz rá, könnyen megtalálják.

– megkérheted őket, hogy osszák meg azokkal az ismerőseikkel, akiknek hasznos lehet

– felhívhatod a figyelmüket arra, hogy a profilodon lévő linkre kattintva megrendelhetik a szolgáltatásod, kérhetnek ingyenes konzultációt, elolvashatják a blogbejegyzésedet, letölthetik az ingyenes csalidat, stb..


6. Az időzítés fontos

Ha nincs vállalkozói profilod az Instagram-on, akkor nem kapsz hozzáférést az elemzésekhez. Érdemes vállalkozói profilra váltanod, ha eddig nem tetted meg.

Ez nagyon fontos, mert ha követed az elemzéseidet, meg tudod határozni, hogy milyen napokon, milyen időpontokban a legaktívabbak a követőid.

A közzétételt követő első órában a posztodra érkező kedvelések, hozzászólások, mentések, megosztások száma alapján (meg sok egyéb, de ezek a legfontosabbak) dönti el az Instagram algoritmus, hogy elég értékes-e a tartalmad, hogy még több embernek megmutassa.

Ezért érdemes jól megválasztanod a közzététel időpontját, hogy az elérésedet növelni tudd.


7.Rövidítsd le a kapcsolatépítéssel töltött idődet

A kapcsolatépítés a legfontosabb az Instagram-on. Végtelen számú követőd lehet, ha nem érdekli őket, hogy mit csinálsz, mit árulsz, nem sokra mész velük.

Ezzel szemben egy kis követőtáborral nagyon jó eredményeket tudsz elérni, ha sikerül jó kapcsolatot kialakítanod velük. Az emberek attól vásárolnak szívesen, akit ismernek, aki hiteles, akiben megbíznak.

„A közösségi média közösségeket hoz létre, nem piacokat.” 

– Don Schultz

A legjobb megoldás erre az Instagram üzenetküldő funkciója.

Bemutatkozhatsz, megkérdezheted őket, hogy hogyan lehetsz leginkább a segítségükre, megdicsérheted az oldalukat, megköszönheted, hogy kedvelték a bejegyzésedet, megválaszolhatod az egyéni kérdéseiket, stb.

„A közösségi média első szabálya, hogy minden állandóan változik. Ami nem változik, az a közösség vágya a kapcsolatépítésre. „ 

– Kami Huyse

A posztokban, sztorikban nem tudsz linket megosztani, míg a DM levelekben igen.

Elküldheted nekik az ingyenes terméked (csalid) linkjét, vagy egyéb hasznos oldalak linkjét.

Egy-egy üzenet megírása lehet, hogy nem vesz túl sok időt igénybe, talán egy-két percet, de sok egy perc sokra megy…Az Instagram üzeneteidben használhatod a Mentett válaszok funkciót.

Például megírhatod előre a bemutatkozó leveledet és egy rövidítést rendelsz hozzá (hívókódot).

Amikor egy új követődnek el akarod küldeni, nem kell újra megírnod az egész levelet, elég a rövidítést, amit megadtál hozzá, beírnod az üzenetbe.

A mentett válaszaidat személyre szabottan ki is egészítheted, módosíthatod levélíráskor.

instagram mentett válaszok 1 lépés
2 lépés
3 lépés
4 lépés
5 lepes

+1 tipp

Azért, hogy több időd maradjon az igazán fontos személyes kapcsolatok építésére, használd ki az Instagram automatizációban rejlő lehetőségeket.

Összegzés

Ne hagyd, hogy az Instagram marketinged kivitelezése olyan kellemetlen napi robottá váljon, ami elveszi az idődet az igazán fontos dolgoktól.

A fenti tippek segíthetnek abban, hogy rövidebb idő alatt, hatékonyabban építsd fel a követőtáborod az Instagram oldaladon. Próbáld ki őket és használd fel azokat, amelyek beválnak neked.

A bejegyzésben előfordulnak parnerprogramok linkjei, amelyeket követve, ha vásárolsz, jutalékban részesülhetek. Előre is hálásan köszönöm, ha megteszed. Ezért neked nem kell többet fizetned, ugyanannyiba kerül, mintha egyenesen az eladótól vásárolnál.

Természetesen lehetőséged van az adott terméket úgy is megvásárolni, hogy a Google-ban rákeresel, nem az én linkemen keresztül.

Scroll to Top