Mire jó a landing oldal (ha nincs weboldalad, akkor is) és hogyan készítsd el kevesebb, mint 10 perc alatt?

landing oldal

Miért építs e-mail listát Facebook/Instagram oldalad mellett?

Lehet, hogy még csak most indítottad a vállalkozásodat és még arra sem volt időd, hogy saját weboldalt készíts.

Talán csak nemrég váltál közösségi média fogyasztóból alkotóvá. Elkezdted felépíteni a közösségedet. Örülsz minden kedvelésnek és hozzászólásnak. Tele vagy nagy elhatározásokkal és reményekkel, hogy napról- napra többen fedeznek fel és válnak követőkből visszatérő vásárlókká.

Gondoltál már arra, hogy a közösségi médiában te csak „bérlő” vagy? A szívvel-lélekkel megírt bejegyzésedet, vagy elkészített videódat a követőidnek csak egy kis része látja. Nem te, hanem egy bonyolult algoritmus dönti el, hogy hány embert érhetsz el a tartalmaiddal.

A közösségi média remek felület arra, hogy elérd azokat az embereket, akikkel egy nyelvet beszélsz, akik értékelni tudják azt, amit adni tudsz. Ugyanakkor kevésbé alkalmas arra, hogy hosszú távú kapcsolatokat ápolj. Az algoritmus dönti el, hogy mi fontos számukra, és lehet, hogy nem a te tartalmad kerül mindig elsőre a szemük elé… 

Instagram, Facebook követőidet e-mail feliratkozókká konvertálva nemcsak az elköteleződésüket növelheted, hanem biztos lehetsz benne, hogy minden egyes kiküldött leveleddel 100%-osan eléred őket.

5 ok az e-mail listád növeléséért:

  1. E-mailek segítségével ápolhatod a megszerzett lead-eket, így fizető ügyfeleid lehetnek.

Ha nincs e-maillistád, potenciális ügyfeleket veszíthetsz azért, mert nem a megfelelő időpontban érted el őket, még nem álltak készen arra, hogy vásároljanak.

  1. Az e-mailistádat te ellenőrzöd. Nincsenek algoritmusok, amelyek gátolnák a kommunikációt.
  2. Anélkül adhatsz el, hogy „eladnál”.
  3. A statisztikák szerint az e-mail marketing befektetés arányos megtérülése (ROI) négyszer nagyobb bármely más marketingcsatornánál.
  4. A költségeid növelése nélkül növelheted a bevételeidet. E-mail listád növelését egyszerűen elkezdheted, csak egy e-mail marketing szoftverre és egy landing oldalra lesz szükséged.

Mi a landing oldal jelentése?

Ha csak rövid ideje ismerkedsz az online marketinggel, akkor is biztosan hallottad már a landing oldal, vagy landing page kifejezést. Találkozhattál vele érkező oldal, céloldal, elkapó oldal, squeeze page néven is.

Az online marketingben annak az önálló weboldalnak az elnevezése landing page, amelyet kimondottan egy adott marketingkampány céljából hoztak létre.

Erre az oldalra érkeznek azok a látogatók, akik rákattintottak például egy fizetett hirdetésedre a Google-ban, Facebook-on, vagy Instagram-on, de ide irányíthatod őket egy blogbejegyzésedből, vagy akár Facebook, vagy Instagram posztodból, YouTube videódból is.

Alapszabály, hogy egy adott landing oldal csak egy célra fókuszál, ami minden esetben valamilyen cselekvésre ösztönzés. Például: iratkozzon fel a hírlevélre, vásároljon, vagy töltse le a lead mágnest.

Milyen csalit (lead mágnest) érdemes használnod?

Lead mágnes (csali) használatával ösztönözheted a követőidet, hogy a landing oldalon megadják az e-mailcímüket. Ez lehet például: e-book, csekklista, útmutató, e-mail tanfolyam, webinár, munkafüzet, stb.. de használhatsz például kupont, vagy kvízt is feliratkozók gyűjtéséhez.

Hogyan készíts landing oldalt ingyenesen, pár perc alatt?

ConvertKit segítségével percek alatt, technikai tudás nélkül, egyszerűen tudsz hatékony landing oldalt készíteni.

– Több mint 50 teljesen testreszabható sablon közül tudod kiválasztani a számodra megfelelőt.

– Több mint 100 000 ingyenes fotó közül tudsz választani, vagy feltöltheted a saját fotóidat.

– A sablonok reszponzívak, ami azt jelenti, hogy tökéletesen jól mutatnak mindenféle eszközön, úgy laptopon, tableten, mint okostelefonon.

– A lead mágnest feltöltheted és az e-mailcímük megadását követően a feliratkozók azonnal megkapják.

– Egyetlen gombnyomással létrehozhatod a Köszönöm oldalt, amelynek design-ja megegyezik a lead oldaléval.

– Korlátlan számú lead page létrehozására van lehetőséged teljesen ingyen.

– Címkével láthatod el a feliratkozókat és szegmentálhatod a listádat.

– Saját domain név használatára is lehetőséged van.

– Részletes kimutatást kapsz arról, hogy melyik landing oldalad hogy teljesít.

Emellett:

– Ingyenes online tanfolyamokkal segítik vállalkozásod építését.

– Egy fantasztikus, hozzád hasonló csodálatos vállalkozókból álló közösség tagja lehetsz, ahol felteheted a kérdéseidet és kapcsolatokat építhetsz a világ minden táján.

A landing oldal készítés lépései:

A regisztrációs oldalon 5 feleletválasztós kérdést kell megválaszolnod azért, hogy a legjobb felhasználói élményt tudják neked nyújtani. (Használsz-e e-mail marketing szoftvert; ha igen, melyiket, hány feliratkozód van, van-e weboldalad, milyen platformot használsz, illetve különböző kategóriák közül kell kiválasztanod azokat, amelyek illenek rád.)

Ezt követően a belépéshez csak az e-mailcímedet és egy jelszót kell megadnod. A ConvertKit-től kapott visszaigazoló e-mailben található linkre kattintva már el is kezdheted a landing oldal elkészítését.

Ehhez kattints a felső menüsorban a Landing Pages&Forms menüpontra.

landing page 1

A Create new (Új létrehozása) piros gombra kattintva válaszd a Landing page lehetőséget.

landing page 2

A következő oldalon választhatsz sablont:

landing page sablon 3

A kiválasztott sablont megtekintheted előnézetben az alatta található Preview gombra kattintva, vagy már használhatod is a piros Choose gombra kattintva.

Jobb oldalon van lehetőséged személyre szabni az oldalt, módosíthatod a szöveget, színeket, betűtípust, betűméretet. Feltölthetsz saját fotót, vagy összekötheted az Instagram profiloddal és használhatod az Instagram fotóidat, vagy választhatsz az Unsplash többezer ingyenes fotója közül.

landing page sablon kiválasztása 4
landing oldal fotók 5

Átírhatod a feliratkozó űrlapot, vagy további mezőkkel egészítheted ki.

További elemekkel bővítheted az oldalt:

landing oldal felépítése 6

A felső sorban, a Landing page melletti + jelre kattintva tudod létrehozni a Köszönöm oldalt, amelyet ugyanúgy testreszabhatsz, mint a Landing oldalt.

koszonom oldal 7

A Settings (Beállítások) gombra kattintva ki tudod választani, hogy feliratkozás után mi jelenjen meg a feliratkozóknak. Beírhatsz egy egyszerű köszönöm szöveget. Átirányíthatod őket az itt létrehozott Köszönöm oldalra, vagy megadhatod egy külső oldal linkjét, ha például a saját honlapodra szeretnéd őket irányítani.

landing page settings 8

Az Incentive menüpontra kattintva tudod átírni a feliratkozást megerősítő e-mail szövegét, valamint lehetőséged van feltölteni a lead mágnest, amit a feliratkozás megerősítése után azonnal megkap a feliratkozó.

beallitasok 9

A Landing oldal létrehozását követően a Save&Publish piros gombra kattintva tudod elmenteni és közzétenni.

Hol tudod megosztani a landing oldal linkjét?

A landing oldal linkjét megoszthatod a Facebook oldaladon, történetben, bejegyzésben, az Instagram profilodon, Insta sztoriban, posztban, YouTube videók leírás részében, vagy akár fizetett hirdetésekben.

Ha a ConvertKit ingyenes verziójára ezen a linken keresztül regisztrálsz, ajándékba 100 feliratkozóig küldhetsz korlátlanul e-maileket, amelyeket akár be is ütemezhetsz előre.

Regisztrációdat követően akár 1000 főig is növelheted ezt a számot ingyenesen, ehhez csak ajánlanod kell néhány barátodnak a szoftvert, ha elégedett vagy vele.


A bejegyzésben előfordulnak parnerprogramok linkjei, amelyeket követve, ha vásárolsz, jutalékban részesülhetek. Előre is hálásan köszönöm, ha megteszed. Ezért neked nem kell többet fizetned, ugyanannyiba kerül, mintha egyenesen az eladótól vásárolnál.

Természetesen lehetőséged van az adott terméket úgy is megvásárolni, hogy a Google-ban rákeresel, nem az én linkemen keresztül.

Scroll to Top