Mi a digitális névjegykártya és hogyan működik?

A digitális névjegykártya a legmodernebb módja a kapcsolatépítésnek.

Segít abban, hogy

  • jó benyomást kelts az első találkozáskor
  • emlékezzenek rád, amikor az első találkozást követően felveszed velük a kapcsolatot
  • mindig pont azokat információkat add át, amelyeket az adott személlyel vagy célcsoporttal szeretnél megosztani.

A digitális névjegykártyát tekinthetjük a hagyományos névjegykártya okos verziójának, amelyik figyelembe veszi mindazokat a változásokat, amelyeknek tanúi lehettünk az elmúlt években:

A járvány miatt elővigyázatosabbak lettünk, jobban odafigyelünk az egészségünkre, a higiéniára.

Az okos névjegyed érintésmentesen tudod átadni, még arra sincs szükség, hogy megérintsd a beszélgetőpartnered telefonját, csak pár centire közelíted a plasztik kártyádat és megvalósul a fizikai érintkezés nélküli adatcsere.

Egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a környezetvédelemre.

Lehet, hogy nem használsz túl sok névjegykártyát, de évente legalább egyszer újakat készíttetsz, mert elfogytak vagy mert valami változás történt az adataidban.

Nem találtam Magyarországra vonatkozó adatokat, de az Egyesült Államokban naponta 27 millió névjegykártyát nyomtatnak, ami éves szinten közel 100 milliárd darabot jelent. A statisztikák szerint az átadott névjegykártyák 88%-a a kukában landol.

Az intelligens névjegykártya soha nem fogy el és pár kattintással módosíthatod rajta az adataidat, vagy lecserélheted a fotódat.

Sok esetben ezzel is plusz pontokat nyerhetsz a tárgyalópartneredtől, mert értékelik, hogy gondolsz a környezetedre.

nevjegykartyak
Mi a digitális névjegykártya és hogyan működik? 1

Mindent egy kattintással akarunk elérni

Nem szükséges telefonszámokat bepötyögni, ha digitális névjegykártyát használsz. A partnered az adatokat automatikusan elmentheti a telefonjára, és amikor felhívod, megjelenik a fotód is, így nem kell az emlékeiben keresgélnie, hogy ki is lehet a vonal másik végén.

Új technológiák

A legtöbb okostelefon rendelkezik már NFC-vel, ami lehetővé teszi az érintésmentes adatátvitelt.

Mi az NFC technológia?

Az NFC (Near Field Communication) egy biztonságos érintésmentes kommunikációs technológia, amely a rádióhullámok segítségével lehetővé teszi a digitális adatátvitelt.

Ennek a technológiának köszönhetően a telefonunkat akár bankkártyaként is használhatjuk.

Ha a telefonon nincs NFC, akkor sincs gond, mert a kártyán lévő QR-kódot be tudja olvasni.

A Google a barátunk, bárminek és bárkinek utána tudunk nézni

Biztosan veled is előfordult már, hogy beszéltél valakivel, esetleg átadta a névjegyét, de szerettél volna több információt kapni akár az adott személyről, a vállalkozásról, vagy termékről.

A Google kereső találatai alapján aztán kialakult egy kép benned, lehet, hogy pozitív, lehet, hogy negatív…

A digitális névjegykártyára felteheted azokat az információkat, linkeket, marketing anyagokat, amelyeket meg szeretnél osztani a partnerrel, így nem kell keresgélnie.

 A közösségi médiát használjuk kapcsolattartásra

A digitális névjegy az összes közösségi média profilodat tartalmazhatja, így a partnereidnek lehetőségük van arra, hogy azon a platformon kapcsolódjanak hozzád amelyiken „otthon” vannak.

Home office, távmunka, online meetingek és konferenciák

A járvány időszaka alatt felgyorsult a digitalizáció, nagyon sok vállalkozás lehetővé tette az otthoni munkavégzést. A különböző rendezvények, konferenciák is az online térbe költöztek.

A digitális névjegykártyának a távolság sem akadály.

Megoszthatod:

  • az e-mail aláírásodban
  • a közösségi média profiljaidon
  • a honlapodon
  • a marketing anyagaidon
  • videó konferenciákon, online eseményeken

ClickMe– digitális névjegykártya a személyes igényeidre szabva

Néhány hete kaptam egy ClickMe okos névjegykártyát Esztertől és Gergőtől, hogy próbáljam ki, teszteljem, használjam.

Ők a ClickMe megálmodói és megvalósítói. Mielőtt elküldték volna a plasztik kártyámat, Zoom-on beszélgettünk.

Teljesen magával ragadott a hozzáállásuk, az odafigyelésük. Az, hogy mennyire ügyfélcentrikusan gondolkodnak, folyamatosan megoldásokat keresnek arra, hogy még hasznosabbá, hatékonyabbá tegyék a terméket.

A megrendelésnél kérhettem névvel vagy név nélkül a kártyát, és arra is lehetőség van, hogy az előlapot az egyedi elképzeléseidnek megfelelőn készítsék el.

A plasztikkártya legyártása és kiszállítása közel két hetet vett igénybe, de megéri várakozni, ha ezután nem kell újabb meg újabb névjegykártya adagokat nyomtattatni.

A digitális névjegykártya beállítása, aktiválása roppant egyszerű,

de a ClickMe csapata nem bíz semmit a véletlenre, a kártyához mellékelt levélben minden fontos információt leírtak, és a honlapon részletes leírással, képekkel illusztrálva vezettek végig a lépéseken.

digitalis nevjegykartya beallitasa
Mi a digitális névjegykártya és hogyan működik? 2

Kártyatípustól függetlenül két csomag közül lehet választani.

Az ingyenes csomagban nincs havidíj, feltöltheted a fotódat és névjegy adataidat, minden közösségi média típusonként 1-1 linket, és a weboldalad linkjét. Új funkcióként bekerült az ingyenes csomagba a gyorshívás és az e-mailküldés is.

A prémium csomagban a fentiek mellett saját arculatodra szabhatod a felületet, korlátlan közösségi linket és weboldal hivatkozást tölthetsz fel, pdf-et csatolhatsz, egyedi linket hozhatsz létre, és még sok más funkció áll a rendelkezésedre, sőt, ha eltörik vagy elveszíted a kártyád, ingyenesen újat kapsz helyette.

A prémium csomag kedvező lehetőség kezdő vállalkozóknak, egyéni vállalkozóknak, akik nem akarnak, vagy nem engedhetik még meg maguknak egy drága saját honlap létrehozását. Nem kell külön fizetni a domain-ért, tárhelyért, mégis lesz egy saját mini weboldaluk, ahol minden fontos információt megoszthatnak a vállalkozásukról. Bemutathatják a szolgáltatásaikat, betehetik az időpontfoglaló rendszerük linkjét és az ügyfeleik használhatják az útvonaltervezőt, hogy könnyen megtalálják őket.

Az összes ClickMe funkciót itt tudod megnézni.

okos digitalis nevjegykartya
Mi a digitális névjegykártya és hogyan működik? 3

Ami nekem kimondottan tetszik, hogy akár sablonokat is létre lehet hozni. így „személyre szabottan” tudom megosztani az információkat.

A kártya beállítása után már alig vártam, hogy kipróbálhassam.

Elsőre nem akarta beolvasni a telefonom, pedig próbáltam elölről és hátulról is közelíteni a kártyát. A Beállításoknál találtam meg az NFC-t, be kellett kapcsolnom (gondolom, hogy ez telefonfüggő, hogy hol található).

Ezután szempillantás alatt beolvasta a kártyát, amint a telefon hátlapjának a felső részéhez közelítettem néhány centire. Még annyi volt a teendőm, hogy a névjegy adatokra rákattintsak és megnyomjam a Letöltés gombot, és az adataim bekerültek a Névjegyekbe.

Scroll to Top