Online eszközök ingyen, vagy nagyon kedvező áron- amelyek segítenek hatékonyabban, kevesebb idő- és energiaráfordítással sikerre vinni a vállalkozásodat.

online eszközök vállalkozóknakKezdő vállalkozóként legtöbb esetben egyedül kell megoldanod minden feladatot, ez fárasztó és kimerítő lehet. Ahhoz, hogy vállalkozásodat sikerre vidd és közben magadra is maradjon időd, segítőkre van szükséged.

Attól függetlenül, hogy egy fizikai boltot, irodát, műhelyt működtetsz, vagy online vállalkozást vezetsz, online eszközök sokasága áll a rendelkezésedre, amelyek hatékonyabbá tehetik a tevékenységedet.

Szoftverek, applikációk, online tanfolyamok közül választhatod ki a számodra legmegfelelőbbeket, amelyek megkönnyítik a munkádat, segítenek a vállalkozói tevékenységed minden folyamatában.

Az online eszközök egy része teljesen ingyenes, korlátlanul használhatod ezeket, anélkül, hogy fizetned kellene értük.

Ingyenes próbaverzió lehetőségét biztosítja a legtöbb fizetős online eszköz, így eldöntheted, hogy valóban szükséged van-e rá, érdemes-e befektetned az adott termékbe.

A legtöbb fizetős online termék esetében több opció közül lehet választani. A kevesebb funkciót tartalmazó, de jelentősen olcsóbb verzió az induló vállalkozások igényeire, lehetőségeire van szabva. Amikor a vállalkozásod már egy fejlettebb szakaszba ér, áttérhetsz egy komplexebb, drágább opcióra.

Az internetes eszközök megválasztásánál nagy előnyt jelent az is, hogy tömegek használják, még mielőtt elővennéd a hitelkártyádat, el tudod olvasni mások értékelését, véleményét.

Fizetés után is meggondolhatod magad, általában 30 napod van arra, ha mégsem tetszik az adott termék, visszakérheted a pénzedet.

Vállalkozói tevékenységed számos területén használhatsz online eszközöket, és valószínűleg már jó néhányat alkalmazol is. Mindig van hely a fejlődésre, ezért összegyűjtöttem azokat a területeket, amelyeken ingyenes vagy kedvező árú online eszközökkel eredményesebbé teheted a vállalkozásodat.

Tervezhetsz akár ingyen, vagy minimális összegért logót és névjegykártyát.

Milyen online eszközök állnak a rendelkezésedre, ezek előnyeiről, hátrányairól és költségeiről bővebben is olvashatsz a Logó készítés házilag vagy külső szakértő segítségével oldalon.

A Canva online képszerkesztővel akár ingyen elkészítheted a vállalkozásod arculati elemeit, grafikáit, közösségi média bejegyzéseit.

A legköltséghatékonyabban úgy lehet saját honlapod, ha te magad készíted el. Így a honlapkészítés nem kerül pénzbe, csak a domain-ért és tárhely szolgáltatásért kell fizetned.

Egyszerű, gyors és ingyenes megoldás a Ucraft „fogd és vidd” alapú honlapkészítője:

5b55c82a6886d

A céges logódat is percek alatt, ingyenesen is  megtervezheted a Ucraft oldalán, erről itt írtam bővebben.

Később, ha már megy az üzlet, és jónak látod, fizethetsz minőségibb, profibb, drágább szolgáltatásokért. Az elején koncentrálj inkább arra, hogy bevételt termelj és ne a megtakarításaidat pazarold.

 • Online eszközök, amelyek segítségével szervezettebben és hatékonyabban tudod irányítani az életedet és a vállalkozásodat

Határidőket, tárgyalási időpontokat, időbeosztást, dokumentumokat, névjegyzékeket, jelszavakat tudsz feljegyezni, rendszerezni anélkül, hogy aggódnod kellene, hogy megfeledkezel valamiről, vagy nem találsz meg valami fontosat, amire éppen égető szükséged lenne.

 • Internetes eszközök, amelyek megkönnyítik az ügyfelekkel, partnerekkel, munkatársakkal való kommunikációt, kapcsolattartást

Online eszközök segítségével automatizálhatod a levelezést, lehet saját „virtuális asszisztensed”, aki a nap minden órájában, a hét minden napján szorgalmasan végzi a dolgát, vagy egyszerre több, különböző településen, országban lévő személlyel kommunikálhatsz videochat-en.

A személyes videóval egy arcot tehetsz a vállalkozásod neve mellé. Testbeszéddel, a hangoddal sokkal mélyebb, sokkal emberibb kapcsolatot tudsz építeni.

 • Online marketing eszközök:

amelyek segítségével jobb helyezést tudsz elérni a keresőkben, látogatókat tudsz vonzani a honlapodra, az érdeklődőket visszatérő vásárlókká tudod változtatni, az elért eredményeket pedig ki tudod elemezni.

 • Eladásaidat növelheted webáruház kiépítésével, partnerprogram létrehozásával, kuponok létrehozásával, vagy termékeid kuponos oldalakon való hirdetésével

Lead mágnes (csali) használatával ösztönözheted a követőidet, hogy a landing oldalon megadják az e-mailcímüket. Ez lehet például: e-book, csekklista, útmutató, e-mail tanfolyam, webinár, munkafüzet, stb.. de használhatsz például kupont, vagy kvízt is feliratkozók gyűjtéséhez.

E-mailek segítségével ápolhatod a megszerzett lead-eket, így fizető ügyfeleid lehetnek.

 • Webes eszközök, amelyek segítenek pénzügyeidet megtervezni, nyomon követni, a számlázást, termékek/szolgáltatások árának kifizetését automatizálni

 • Üzleti tárgyalásaidat, termékbemutatóidat szemléletesebbé teheted profi prezentációkkal

 • Feladatok kiszervezése – mert mindenhez neked sem kell értened, és költséghatékony megoldásokra van szükséged.

 • Kapcsolatépítés

Vállalkozóként nem kell egyedül érezned magad, részese lehetsz olyan közösségeknek, csoportoknak, amelyeknek tagjait ugyanazok a témák foglalkoztatják, mint téged. Megértenek, segíteni tudnak neked olyan problémák megoldásában, amelyen ők már túljutottak.

 • Utazásszervezés

Akár üzleti tárgyalásra, akár nyaralni készülsz, az online eszközök segítségével megtalálhatod a legmegfelelőbb ajánlatokat.

 • Blogok, vlogok, e-könyvek

Ezernyi feladatod között mikor marad időd még olvasni is? Amíg egy ügyfélre vársz, vagy a reptéri váróteremben, vagy este, elalvás előtt…Te osztod be az idődet. Ahhoz, hogy a vállalkozásod fejlődjön, neked is folyamatosan fejlődnöd kell. Szakmai tudást, inspirációt, motivációt gyűjthetsz, hogy mindig újult erővel, még hatékonyabban tudj dolgozni.

 • Online tanfolyamok

Képezheted magad azokon a területeken, amelyek a vállalkozásoddal szorosan összefüggnek, amelyeken úgy érzed, hogy nem vagy a helyzet magaslatán.

Online eszközök segítségével a saját online tanfolyamodat is elkészítheted, így növelheted a bevételeidet.

Scroll to Top