Évről-évre nő a kutyát, macskát tartó személyek, családok száma. Európa szerte a háztartások 20-30%-a tart háziállatot, és Magyarországon még ennél is nagyobb az arány. Felmérések szerint hazánkban 2,5-3 millió kutya él. A házi-kedvencekről való gondoskodás nem mindig egyszerű feladat. Nevelni, etetni, gondozni kell őket és mindennapi mozgásigényüket is ki kell elégíteni. Ha vállalkozás indításán töröd a fejed, egy remek célpiac lehet, ehhez gyűjtöttem ötleteket.

vállalkozás ötletek kutyabarátoknak
  1. Vállalkozás ötlet állatbarátoknak: Nagyon sok kedvenc háziállat él lakásban. A takarítás sok gazdinak okoz problémát, főleg ha kisgyerek is van a lakásban. Egy takarítócég, amelyik kimondottan a kutyás-macskás lakásokra specializálódik, ki tud tűnni a rengeteg versenytársa közül.

2. Vállalkozás ötlet állatbarátoknak: Az elhízásnak a kutyák, macskák esetében is vannak negatív egészségügyi hatásai. Az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód miatti súlygyarapodás az állatok esetében is betegségekhez vezet, megrövidíti az életüket. Nagyon sok gazdinak jelentene segítséget, hogyha igénybe tudnának venni olyan szolgáltatásokat, amelyekkel megelőzhetnék háziállatuk elhízását, vagy a túlsúlyos állatok egészséges életmódjának kialakításában. Táplálkozási tanácsadóként személyre, vagyis inkább állatra szabott étrendet állíthatsz össze és megtaníthatod a gazdikat, hogyan táplálják kedvenceiket.

vallalkozas otletek kutyabaratoknak

3. Vállalkozás ötlet állatbarátoknak Nagyon sok olyan kutyát tartanak lakásban, amelyiknek nagy a mozgásigénye és a gazdinak nincs elegendő ideje, hogy naponta hosszabb ideig sétáljon, fusson kedvencével. Egy biztonságos, kutyákra tervezett futópad megoldás lehet arra, hogy a napi rövid sétákat otthoni mozgással kiegészítsék.

4. Vállalkozás ötlet állatbarátoknak: Az elmúlt közel 12 évben, mióta kutyás lettem, elég sok gyógyszert, vitamint adtam Dokinak és minden alkalommal egy kínszenvedés volt. Még azokat a gyógyszereket is kiköpte, amelyeken azt írta, hogy ízesített kutyagyógyszer. Minden egyes alkalommal valamilyen új módszert kellett bevetnem, hogy rá tudjam venni, hogy lenyelje a tablettákat. Egy ideig sikerült virslibe csomagolnom, de aztán rájött a trükkre és addig forgatta a szájában a virsli darabot, míg a gyógyszer a földön landolt. Volt májpástétomos időszakunk. Meg tejfölös…és még sorolhatnám. Ha árulnának olyan jutalomfalatszerű dolgot, amibe simán bele lehet helyezni a gyógyszert, nagy segítség lenne a velem egy cipőben járó állattartóknak.

Még több nem mindennapi házi kedvences vállalkozás ötletet olvashatsz ezen az oldalon.

kvíz-mi a szuperképeséged
Vállalkozás ötletek állatbarátoknak 1

Fiataloknak való vállalkozás ötletet találsz itt, külföldi vállalkozási ötleteket, amelyek itthon is sikeresek lehetnek, pedig itt.

Scroll to Top