önfejlesztés

Az önfejlesztés témakörben a sikeres vállalkozóvá váláshoz szükséges vállalkozói szemléletről, gondolkodásmódról, készségekről és tulajdonságokról olvashatsz cikkeket.

Az önfejlesztés első lépése annak a felismerése, hogy milyen adottságokkal, készségekkel, képességekkel rendelkezel.

Mihez értesz?

Mi érdekel?

Mihez van tehetséged?

Milyen területeken szereztél tapasztalatot?

Az önismeret segít megtalálnod azokat a személyes tulajdonságaidat, amelyek kombinációja téged, mint vállalkozót egyedivé és különlegessé tesznek.

Amiben jó vagy, amiben tehetséges vagy az érdekel, azt nagyobb lelkesedéssel, eredményesebben csinálod. Ezekre érdemes építened a vállalkozásodat.

Építkezni csak biztos alapokra lehet.

Melyek azok a kompetenciák, amelyek szükségesek ahhoz, hogy sikeres vállalkozóvá válj?

Senki nem születik sikeres vállalkozónak, a jó hír, hogy minden egyes tulajdonság fejleszthető.

 

„Ha ismerjük az ellenséget és ismerjük magunkat is, akkor száz csatában sem jutunk veszedelembe; ha azonban nem ismerjük az ellenséget, csak magunkat ismerjük, akkor egyszer győzünk, másszor vereséget szenvedünk; és ha sem az ellenséget, sem magunkat nem ismerjük, akkor minden egyes csatában feltétlenül végveszély fenyeget bennünket.”

(Szun-Ce)

Az önfejlesztés segítséget nyújt számodra abban, hogy a Neked megfelelő lehetőségek felismerésétől kezdve, ezek kihasználásával, sikeres vállalkozást építs.
Egy jó termék, vagy szolgáltatás mit sem ér, ha nincs egy vállalkozó, aki a szakmai tudás mellett rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal is, amelyek használatával egy üzleti ötletből sikeres, stabil, fenntartható üzletet hozzon létre.

Az önbizalom, a problémamegoldó képesség, a döntéshozatal, a kockázatok kezelése, a kitartás, a hatékony időbeosztás, a halogatás leküzdése, az értékesítés, az optimizmus, a kommunikációs készség, a kreativitás, a kapcsolatteremtő képesség csak néhány a vállalkozói képességek közül, amelyekre Neked is szükséged van, hogy terveidet megvalósítsd.

Mit tehetsz, ha ezek közül nem mindegyik tartozik az erősségeid közé?

Nem kell lemondanod az álmaidról. Az erősségeidre kell építened, de először is tudnod kell, hogy melyek ezek. Jó gyakorlatokról találsz majd itt írásokat.

Amiben kevésbé vagy jó, az is idővel megtanulható, gyakorlással elsajátítható.

Miként lehet ezeket fejleszteni?

Eszközöket, technikákat, tippeket is találsz a bejegyzések között.. Próbáld ki, alkalmazd ezeket, hogy a legjobbat hozd ki magadból és a vállalkozásodból!

halogatás ebook borító

Indulj el!

Töltsd le most a Hogyan küzdd le a halogatást és indítsd el MOST saját vállalkozásodat című INGYENES e-könyvet

online vállalkozás kvíz

Mennyire állsz készen saját online vállalkozásod elindítására?

Töltsd ki a kvízt hogy megtudd, hogy érdemes-e online vállalkozásba kezdened!

Scroll to Top