Hogyan készíts e-book-ot blogbejegyzésből, és miért kellene?

Ha van olyan blogbejegyzésed, amelyet sokan olvasnak, akkor érdemes lehet e-bookot készítened belőle.

De miért is?

Rengeteg időt és energiát belefektettél a bejegyzés megírásába és az, hogy van érdeklődés iránta, azt jelzi, hogy jó a témád és a megfelelő olvasótábort sikerült megszólítanod.

Az e-book készítés egyszerű, ha a megfelelő eszközöket használod, és a tartalomkészítést sem kell így a nulláról kezdened.

De miért is érdemes e-book-ot készítened?

– A szakértői státuszodat növelheted vele.

– A bejegyzésed már bizonyított, így nagy valószínűséggel az e-könyved is sikeres lesz.

Csaliként használhatod, amivel feliratkozókat gyűjthetsz az e-mail listádra.

Bónuszként adhatod akár termék, vagy szolgáltatás mellé. Például ha lakberendező vagy és rendszeresen osztasz meg hasznos tanácsokat követőiddel, akkor a szolgáltatásod mellé ajándékba adhatod az e-book-ot, amelyet a bejegyzéseidből állítottál össze.

Részletesebben kifejtheted az adott témát, amire egy blogbejegyzés nem alkalmas, mert túl hosszú lenne. Kiegészítheted statisztikai adatokkal, az olvasóid által feltett leggyakoribb kérdésekre adott válaszokkal, stb.

– Ha az adott témakörben több blogbejegyzést is írtál, összevonhatod ezeket egyetlen e-book-ba.

Letölthető, így offline módban is elérhető, olvasóid bármikor elővehetik, nem kell a bejegyzések között keresgélniük.

– Akár passzív bevételi forrás is lehet, ha fizetőssé teszed.

Az e-book készítés lépései:

  1. Válaszd ki egy sikeres blogbejegyzésedet.
  2. Olvasd át és aktualizáld, ha szükséges. A Search Console segítségével megvizsgálhatod, hogy milyen kulcsszavakra érkeztek a látogatók. Ha találsz ezek között olyan kifejezéseket, amelyeket részletesebben ki tudsz fejteni, egészítsd ki ezzel a meglévő tartalmadat.
  3. Nézd át a többi blogbejegyzésedet és gyűjtsd össze azokat, amelyeknek a tartalma illeszkedik a témádhoz. Ezek lehetnek külön fejezetek az e-könyvedben.
  4. Adj hozzá fotókat, kiegészítő adatokat, idézeteket.
  5. Írj hozzá egy bevezető részt és a végére egy összefoglalót. Segíts az olvasóidnak a következő lépések megtételében, írd le, hogy mit tegyenek: például foglaljanak időpontot ingyenes konzultációra, vásárolják meg a termékedet, szolgáltatásodat, vagy olvassák az e-mailjeidet, amelyekben további tippeket, tanácsokat osztasz meg velük.
  6. Olvasd át a tartalmadat, hogy ne legyenek benne helyesírási hibák, elütések.
  7.  Az utolsó lépés az e-book létrehozása. Ehhez használhatod a designrr e-book készítő programot, amit le sem kell töltened és technikai tudásra sincs szükséged.

E-book készítés designrr program segítségével,  kevesebb mint 5 perc alatt:

– Töltsd be a tartalmadat akár egyenesen a blogbejegyzésből, vagy word dokumentumból:

e book keszites designrr 1 lepes
E-book készítés blogbejegyzésből egyszerűen és gyorsan 1

– Ha a honlapodról szeretnéd beimportálni, írd be a bejegyzésed URL-jét, majd kattints a Fetch gombra. A bejegyzésed a vázlatok közé lett mentve. Kattints a kék Next gombra a továbblépéshez.

e book keszites 2 lepes
E-book készítés blogbejegyzésből egyszerűen és gyorsan 2

– Válassz egy sablont a tervedhez. Ezt a későbbiekben is módosíthatod.

e book 4 lepes
E-book készítés blogbejegyzésből egyszerűen és gyorsan 3

– A program betölti a kész e-book-ot.

ebook keszites 5
E-book készítés blogbejegyzésből egyszerűen és gyorsan 4

– Módosíthatod a borítóképet, feltölthetsz saját fotót, vagy kereshetsz a programon belüli ingyenes képek között.

ebook keszites 6
E-book készítés blogbejegyzésből egyszerűen és gyorsan 5

– Megváltoztathatod a betűtípust, betűméretet. Átírhatod a fejlécben és láblécben szereplő szöveget. Megváltoztathatod a hátteret.

ebook designrr 7
E-book készítés blogbejegyzésből egyszerűen és gyorsan 6

– Ha szeretnél változtatni egy adott elemen, például a cím méretén, megteheted úgy, hogy csak az adott címet változtatod, de lehetőséged van arra is, hogy egyszerre az összes címen változtatsz:

ebook 7
E-book készítés blogbejegyzésből egyszerűen és gyorsan 7

– Újabb fotókat illeszthetsz be, paragrafusokkal, vagy újabb blogbejegyzésekkel egészítheted ki a tartamadat. Tartalomjegyzéket és oldalszámozást illeszthetsz be egyetlen gombnyomással.

designrr 8
E-book készítés blogbejegyzésből egyszerűen és gyorsan 8

– Ha mindennel elkészültél, a Publish gombra kattintva már le is töltheted. Később is bármikor visszatérhetsz és módosíthatsz az e-book-on.

designrr 9 lepes
E-book készítés blogbejegyzésből egyszerűen és gyorsan 9

A designrr program havi előfizetéssel vásárolható meg, de most rövid ideig lehetőséged van az éves 324$ helyett egyszeri 27$-ért megvásárolnod és nem kell többet fizetned érte.

Az egyszerűen használható programmal korlátlan számú e-book-ot készíthetsz saját magadnak, de akár ügyfeleid számára is.


A bejegyzésben előfordulnak parnerprogramok linkjei, amelyeket követve, ha vásárolsz, jutalékban részesülhetek. Előre is hálásan köszönöm, ha megteszed. Ezért neked nem kell többet fizetned, ugyanannyiba kerül, mintha egyenesen az eladótól vásárolnál.

Természetesen lehetőséged van az adott terméket úgy is megvásárolni, hogy a Google-ban rákeresel, nem az én linkemen keresztül.

Scroll to Top