A legjobb üzlet egy innovatív üzleti ötlettel kezdődik, de kell hozzá még pár összetevő, mint például a vevőkre való odafigyelés

A legjobb üzlet
A legjobb üzlet

Egy csésze frissen illatozó forró kávé. Reggel, ébredéskor. Munka közben. A vasárnapi ebéd után. Egyedül. Barátokkal. Munkatársakkal. Üzleti partnerekkel. Ügyfelekkel.

Bárhol, bármikor.

Cukorral, cukor nélkül, édesítőszerrel. Tejjel, tejszínnel, vagy csak úgy simán.

Az emberek nagy többsége szereti a kávét. Nem csak serkentő hatása miatt, hanem mert szinte elképzelhetetlen egy baráti, üzleti, társasági összejövetel kávé nélkül. Része a mindennapjainknak, amelyhez kellemes érzelmeket társítunk.

A kávé elkészítésének sokféle módja van. A zaccos, török kávétól kezdve, a „kotyogós”, a presszókávé, az instant kávé, a capuccino.

Milyen a tökéletes kávé? Ami frissen főzött, minőségi kávéból készült és rendelkezésünkre áll, amikor szükségünk van rá.

A Drip It cseh start-up története

A Drip It céget Jiří Gomola és Tomáš Hodermarsky hozta létre 2014-ben. Közös szenvedélyük a minőségi kávé szeretete volt, amelyet nem mindig és mindenhol élvezhettek, főként azért, mert munkájukból adódóan rengeteget kellett utazniuk.

Ez adta az ötletet, hogyha filteres tea létezik, akkor miért ne lehetne filteres kávé is.

Amihez már csak forró víz és egy csésze kell, hogy az ember azonnal fogyaszthassa a friss kávéját.

A papírtasakok beszerzése, amely megtartja a frissen őrölt kávé illatát és ízét, a kezdetekben kihívások elé állította a két jó barátot. Végül megtalálták a megfelelő beszállítót Japánban.

A tasakokba kerülő kávé a legjobb minőségű arabica kávé, amelyet különböző kiszerelésekben lehet megrendelni a honlapjukon.

Minden tasak 10 gr kávét tartalmaz. A külső tasakot kibontva, a szűrőt a kávésbögrére helyezve, forró vizet kell már csak ráönteni és máris élvezhetjük a finom, illatos, friss kávénkat.

Két kávépörkölővel dolgoznak együtt. Az egyik Marokkóban van, amely hosszú hagyományokkal és hatalmas tapasztalattal rendelkezik. A másik a Kostelec nad Labem-ben található kávépörkölő, amelyik a méltányos kereskedelem (fair trade) alapján működnek és fogyatékosokat foglalkoztatnak.

A startingup.cz weboldal riporterének adott interjúban arról is beszámolnak, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az ügyfelekkel való kommunikációra. A márkát velük együtt, a visszajelzéseik alapján építik. A vásárlási ciklus nem fejeződik be számukra a megrendelt termékek postára adásával, hanem felveszik a vevőkkel a kapcsolatot, azért is, hogy megérkezett-e rendben a csomagjuk.

A vállalkozás a szenvedélyük. Az, hogy örömet szerezzenek az embereknek.

A társadalmi felelősségvállalás számukra nem csak egy üres szlogen, hisznek abban, hogy egy sikeres vállalkozásnak segítenie kell a rászorulókon. A kezdetektől fogva részt vettek jótékonysági rendezvényeken és rendszeresen támogatják a Helppes Központot, amely segítő kutyákat képez mozgáskorlátozottak számára.

Inspiráló üzleti ötleteket a kávézacc újrahasznosításáról a gombatermesztésben ítt olvashatsz.

A viselkedéstudomány és az energiafogyasztás kapcsolatából született startup-ról itt tudhatsz meg többet.

 

Fotó:

https://pixabay.com

 

Scroll to Top