Melyek a legjobb vállalkozás ötletek azoknak akik szeretnek olvasni? Lehet ebből pénzt keresni?

Az olvasás a hobbim
Az olvasás a hobbim

Akár az olvasás, vagy bármi más is legyen a hobbid, tudsz ebből pénzt keresni, szabadúszóként, munka mellett, másodállásban, vagy nagyobb vállalkozást is építhetsz erre.

Kell hozzá némi kreativitás, ha valami nagyon eredetit szeretnél, és fontos kérdés az is, hogy a hobbid mellett milyen adottságokkal, tapasztalatokkal rendelkezel.

A technika, az internet fejlődésével az olvasási szokásaink is megváltoztak. A papírformátumú könyvek még nem szorultak ki a piacról, bár egyre többen vannak, akik az e-könyveket részesítik előnyben anyagi és környezetvédelmi szempontból is. A szokásokat nem könnyű megváltoztatni, legalább ugyanannyian vannak még, akiknek egy új könyv lapozgatása, vagy a könyvtárban „kincsek” után vadászás jelenti a teljes élményt.

Bármelyik táborhoz is tartozol, üzleti lehetőségeket találhatsz úgy a virtuális, mint a reális világban is, és kombinálhatod is a kettőt.

A legjobb vállalkozás ötletek a könyvek szerelmeseinek, azoknak, akik nem csak az olvasás világnapján szeretnek olvasni:

Korrektor, szerkesztő

Ha sokat olvasol, akkor a nyelvtan sem okozhat számodra problémát. Vállalhatod honlapok, vagy könyvek átnézését, korrektúráját és akár szerkesztését is.

legjobb vállalkozás ötletek szerkesztő

Ma már bárkinek lehetősége van arra, hogy könyvet írjon, és ha csak online jeleníti meg, minden szükséges technikai felszerelése megtalálható az otthonában. A szerkesztőprogramokba ágyazott helyesírás ellenőrzők mellett szükség van egy hozzáértő szakértőre, aki a nyelvtani, elütési hibák mellett stilisztikailag is javítani tud a szövegen. Kívülről nézve, hasznos meglátásai lehetnek, amelyek a történeten javítanak, és amit a szerző nem vesz észre.

Egy saját vállalkozás indítása ezen a területen nem igényel nagy befektetést, amíg kialakul  az ügyfélköröd, akár munka mellett is végezheted

Fordító

Felsőfokon beszélsz legalább egy idegen nyelvet? Remek lehetőség, hogy idegen nyelvű könyveket fordíts magyarra.

Csak ha nagyon jól beszéled a nyelvet, akkor érdemes belevágnod magyar nyelvű könyvek fordításába.

Kezdetben megkereshetsz honlap tulajdonosokat, akiknek van idegen nyelvű oldala is, és ha rákattintasz az oldalra, rögtőn látszik, hogy gépi fordítóval lett átültetve a magyar szöveg.

Számos angol nyelvű honlap van, ahol szabadúszóként elindíthatod az online vállalkozásodat ezen a területen, ugyanakkor ezeken az oldalakon felmérheted azt is,  hogy mire van kereslet.

legjobb vállalkozás ötletek fordító

A MediaBistro kimondottan az a hely, ahol a médiaiparban tevékenykedő szabadúszók: írók, fordítók, kiadók,  designerek stb. bemutatkozhatnak és az általuk nyújtott szolgáltatásokat kereső ügyfelek megtalálhatják őket.

A Guru.com és a Freelancer.com is olyan oldalak, amelyeken ügyfeleket találhatsz számos országból és könnyedén elindíthatod otthonról az online vállalkozásodat.

Online könyvesbolt

Webáruházat nyitni ma már szinte gyerekjáték bárkinek, kulcsrakész megoldásokat találni a piacon. A csomagküldés is átalakulóban van, egyre olcsóbbá és gyorsabbá válik a kiszállítás.

Árulhatsz papírformátumú használt, vagy új könyveket, de szakosodhatsz kizárólag e-könyvekre is.

Írj saját könyvet

Nem csak olvasni, hanem írni is szeretsz? Írd meg a Te történeted. Vagy a másét, létező, vagy kitalált személyekét:-)

A felkapott hírességeket látjuk a tévében, az újságok címlapján nap mint nap, azt mondják, hogy erre van kereslet. Ha sikerül olyan személlyel beszélgetned, akinek valóban van mondanivalója, aki valóban megküzdött azért, amit elért és letett már valamit az asztalra, legyél te az életrajzírója.

Vagy készíthetsz interjúkat olyan személyekkel, akiket értékesnek tartasz.

gazdagodj boldogan könyv

Meséskönyv bábfigurákkal

A mesekönyvek piaca elég telített, az árak is az egekben járnak. Egy eredeti ötlettel azonban Te is megtalálhatod a számításaidat. Ha kreatív vagy és a kézügyességed is megvan hozzá, írhatsz saját meséket, és megalkothatod mellé a mesehősöket bábfigurának. Az esti meseolvasást követően a mesebeli szereplőkkel térhet lefeküdni a kisgyerek és a móka másnap is folytatódhat, amikor a barátaival, vagy szüleivel eljátsszák az általad megírt történetet.

Fokozhatod még az élvezeteket azzal is, ha névre szóló mesekönyveket küldesz a vásárlóidnak.

Könyvek ínyenceknek

Értesz a borokhoz? Milyen bor illik egy romantikus regényhez? Vagy egy sci-fihez? Egy orvosos krimihez? Találd ki. Párosítsd össze. Csomagold be.

Lehet csokoládé is, vagy illóolaj. Egy olyan termékcsoport, ami még kellemesebbé teszi az olvasást. A célcsoportodat kell csak nagyon jól ismerned ehhez.

vállalkozás indítás könyvek ínyenceknek

Online könyvesbolt vakációs könyvekkel

Rengeteg ember szeret olvasni, de nem mindenkinek van elég ideje évközben. Gyakran hallom, hogy majd, ha nyaralni megyek, akkor fogok olvasni. Miért ne lehetne ez a könyvesboltod főprofilja?

online könyvesbolt

Készíthetsz különböző válogatásokat országonként, vagy régiónként. Aki például Olaszországba megy nyaralni, biztos, hogy szívesen olvasna olyan regényt, regényeket, amelyeknek a története ott játszódik. Kiegészítheted a csomagot egy kis társalgási szótárral, ami mindig kéznél van, receptes könyvvel, amely ottani ételkülönlegességeket tartalmaz.

Nyári szabadság és olvasás
Nyári szabadság és olvasás

Kis könyvtár szállodáknak, magánkórházaknak

Ma már mondhatni minden szállodában van wi-fi, így online olvashatunk, vagy az e-könyv olvasónkhoz még erre sincs szükségünk. Aki szívesen olvasna nyomtatott könyvet, az kénytelen magával vinni otthonról.

Összeállíthatsz és értékesíthetsz a hotelek számára könyvcsomagokat. Magyar nyelvűeket és angol, német, vagy orosz nyelvűeket is. A külföldi vendégek értékelni fogják, ha olyan olvasnivalót találnak a szállodában, ami segít nekik jobban megismerni, megérteni az adott várost, környéket, országot. A könyvválogatásban lehetnek útikönyvek, albumok, regények, akár környékbeli szerzőktől, vagy olyanoktól, akik az adott településről írtak.

legjobb vállalkozás ötlet szállodának könyvtár

A magánkórházakat is megkeresheted könyvajánlataiddal. A betegek között biztosan sokan vannak, akik szívesen lapozgatnának egy könyvet, amíg a gyógyulásra várnak.

Hangoskönyvek

Az e-könyvek mellett a hangoskönyvek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ha kellemes hangod van, és szépen ejted a szavakat, vállalhatsz felolvasást szabadúszóként, vagy készíthetsz saját hangoskönyveket.

Könyvesbolt applikáció

Ha értesz a programozáshoz, készíthetsz könyvesbolt applikációt, ahova bárki feltöltheti a saját könyveit. Te biztosítod számukra az informatikai hátteret.

Blogírás

Írj véleményt a kedvenc könyveidről, és csatlakozz egy, vagy akár több partnerprogramhoz. Az általad ajánlott könyveket az olvasóid megvásárolhatják a partnereidnél, így nem kell Neked foglalkoznod az árusítással, szállítással, hanem részesedést kapsz az online könyvforgalmazóktól, akikkel partnerségi megállapodást kötöttél.

Egy adott réspiacra szakosodott könyvesbolt

Indíthatsz online webáruházat, ahol kimondottan egy területhez tartozó könyveket árulsz. Lehetnek ezek romantikus regények, mesekönyvek, sci-fi, üzleti könyvek, informatikával kapcsolatos könyvek, stb.. Később nyithatsz egy könyvesboltot, ahol személyesen is találkozhatsz a vásárlóiddal, és az adott területnek megfelelő tevékenységekkel kiegészítheted a szolgáltatási körödet. Például ha informatikai könyvekre specializálódtál, szervezhetsz ott tanfolyamokat, mesekönyvek esetében mesedélutánokat, árulhatsz kedvenc mesefigurákkal kapcsolatos játékokat, romantikus könyvek esetében jöhet egy teázó, kávézó, vagy szervezhetsz író – olvasó találkozókat, üzleti könyveknél kombinálhatod tanácsadással, hobbival kapcsolatos könyveknél az elkészítéshez szükséges anyagok árusításával, stb..

könyvesbolt

A felsorolt lehetőségek között kedvedre válogathatsz. Az összegyűjtött legjobb vállalkozás ötletek között biztosan van olyan, amelyik felkeltette az érdeklődésedet, és átgondolva, továbbfejlesztve ezt elindulsz a saját utadon.

További vállalkozási tippekért kattints ide…

Lapozz tovább az oldalon, ha vidéken indítanál vállalkozást, vagy külföldi vállalkozási lehetőségekről olvasnál.

Fotó: pixabay.com

Scroll to Top