Szeretek este, elalvás előtt olvasni. Néha sokat, máskor csak pár oldalt, szükségem van erre, hogy el tudjak aludni. Közben meg rágcsálnom kell. Főleg csokit. Ami egyrészt recseg – ropog amikor kibontom, másrészt meg nem egészséges abban a mennyiségben, ahogy fogyasztani szoktam:

csokoládé

A pattogatott kukorica, chips és társaik számításba sem jöhetnek, mert nem csak a csomagolóanyag csap zajt, hanem minden egyes harapás.

vállalkozási ötletek külföldről- csendes nasi

Ezért kezdtem el keresgélni az interneten, hátha találok valami csendesebb helyettesítő nassolnivalót, ami finom és akkor sem árt meg, ha napi 10 grammnál többet fogyasztok belőle.

Magyar oldalakon nem találtam megfelelő termékeket, így az angol nyelvű oldalakon kerestem tovább és jutottam el a zajtalan finomságoktól az idősek biztonságáig.

1.Vállalkozási ötletek külföldről: csendes nasi

A TodayTix applikáción keresztül színházjegyet foglalók számára készült a TeaTime  Productions által kifejlesztett „Silent Snacks”.

Az általuk kínált „csendes” pattogatott kukorica úgy készül, hogy a pattogatott kukoricát darálást követően datolyamézzel, kókuszvajjal, kakaóvajjal keverik össze.

A színházi menü emellett dehidratált körteszeleteket és étcsokoládéból, mogyoróvajból, datolyamézből és kakaóból készített csokoládégolyókat tartalmaz.

A szénsavas italok helyett pedig grapefruit, lime, menta és víz kerül az üdítőbe.

Az üdítőhöz az amerikai Silipints vállalat szilikonból készült, csendes, mikrózható, fagyasztható és törhetetlen poharait használják.

Egy hasonló megoldás a hazai mozikban is sokat lendítene a filmnézés élményén. Tökéletes megoldás arra, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni, mindenki elégedett legyen, az is, aki enne-inna mozizás közben, meg az is, aki csendben, nyugodtan szeretné élvezni a filmet, anélkül, hogy a szomszédja elvonná a figyelmét a recsegés-ropogással.

2. Vállalkozási ötletek külföldről: egészséges nassolnivaló gyerekeknek

Az ausztrál WholeKids nevű vállalkozást 2005-ben alapította egy fiatal házaspár, akiknek abban az időben még nem voltak gyerekeik, csak a rokonok gyerekeinek szerettek volna egészséges finomságokat vásárolni.

egészséges nassolnivaló

A boltok polcain nem igazán találtak olyan készítményeket, amelyek táplálóak, egészségesek és finomak lettek volna, és a környezetükben lévő szülők is panaszkodtak, hogy nehéz olyan tízórait csomagolni a gyerekeknek, ami nincs tele cukorral, zsírral és sóval.

vállalkozási ötletek külföldről- egészésges nassolnivaló

Nem akarták, hogy szülőként is ezzel a problémával kelljen majd szembesülniük. A saját házuk megvásárlására összegyűjtött pénzt az organikus termékeket gyártó Whole Kids létrehozásába fektették.

A vállalkozás ma már vezető szerepet tölt be az ausztrál organikus élelmiszeripar területén, számos díjat, elismerést nyertek el a termék-innovációért, minőségért és fenntartható üzleti gyakorlatért.

Kizárólag 100%-ban minősített szerves összetevőket használnak a termékeik előállításához.

Hitvallásuk, hogy egy boldogabb, egészségesebb világot teremtenek a gyerekeknek.

egészséges tízórai

3. Vállalkozási ötletek külföldről: ruházati cikkek túlsúlyos gyerekeknek

A statisztikák elrettentő adatokat mutatnak nemcsak Magyarországon, hanem szerte a nagyvilágban. Egyre nagyobb a túlsúlyos gyerekek száma.

A nem megfelelő táplálkozás, a helytelen életmód a kicsiknél is káros következményekkel jár. A magyar gyerekek mintegy 16%-a túlsúlyos.

Külön ruházati boltok is vannak már, ahol akár 5X-es méretű ruhadarabokat vásárolhatnak a nők és férfiak.

A szülőnek, akinek túlsúlyos a gyereke azonban nem túl sok választási lehetősége van.

ruházati cikkek túlsúlyos gyerekeknek

Frusztráló és önbizalom romboló, amikor nadrágot, szoknyát, vagy éppen fürdőruhát szeretne vásárolni a gyerekosztályon a tízéves kislányának, aki magasabb és/vagy teltebb, mint a gyártók modelljei.

Átmehet a felnőtt osztályra, hogy megfelelő méretet találjon, elfogadva az ott található színeket, stílust, modelleket.

A ruhák amellett, hogy öltöztetnek, melegen tartanak, azért vannak, hogy jól érezzük magukat bennük, hogy önbizalmat adjanak, hogy kifejezzük magunkat bennük.

Az amerikai Ruth Smith a Hey Mom, It Fits! vállalkozás alapítója. Tízéves túlsúlyos kisfiával üzletről-üzletre jártak, elkeseredve, mert sehol nem találtak megfelelő méretű ruhaneműt, míg az egyik boltban ragyogó arccal jött ki a gyerek az öltözőfülkéből: „Anya, ez illik rám!”. Így született meg a vállalkozás ötlete: jó minőségű, divatos öltözékek túlsúlyos gyerekeknek.

4. Vállalkozási ötletek külföldről: biztonsági tanácsadás időseknek

idős szülők

Egy bizonyos kor után ellenséggé válhat a fürdőkád, a ház előtti lépcső, vagy akár a lépcsőre terített szőnyeg is.

A kor előrehaladtával az ember már nem akar kiszakadni a megszokott környezetéből, csak kevesek számára jelent alternatívát az idősek otthona.

Az idős szülők sok esetben egyedül maradnak, a felnőtt gyerekeik a saját életüket élik a saját lakásukban, akár azonos, vagy más településen.

Az aggodalmuk jogos, mert szeretnék biztonságban tudni a szüleiket.

Elszédül, elesik, megbotlik, megcsúszik, égve hagyja a gázt, beenged a házba valami szélhámost, aki kifosztja?

biztonsági tanácsadás időseknek

Megannyi félelmetes kérdés. Jó megoldás nincs, mert dolgoznia kell, mert nem költözhet a szülőkhöz a családjával, mert akkor mindenki boldogtalan lesz. A szülők a saját otthonukban akarnak maradni.

Az otthon biztonságossá tételével nagyon sok baleset megelőzhető, és a gyerekeik is nyugodtabbak, ha a veszélyforrásokat jelentősen ki tudják küszöbölni.

Az idős emberekre szakosodott biztonsági tanácsadó fel tudja mérni ezeket a veszélyforrásokat és megoldásokat tud ajánlani.

passzív jövedelem ötletek

Martin Simenc a Hewlett-Packard ingatlan kockázatkezelési osztályát irányította világszerte, amíg 1997-ben megalapította a Home Safety Services nevű vállalkozást.

Édesapja 1993-ban agyvérzést kapott, és bár nagyon gyorsan felgyógyult, ez a tapasztalat vetette fel az otthoni környezet biztonságának a fontosságát. A gyakorlati tanácsok és ajánlások mellett a cég szakemberei a kivitelezést is vállalják.

kvíz-készen állsz online vállalkozásod indítására

Vállalkozási ötletek témában több bejegyzést is találsz a honlapunkon:

Scroll to Top