Vállalkozási ötletek falun, amelyek között te is megtalálhatod a neked megfelelőt

Vállalkozási ötletek falun: kutyaszauna:-) Vállalkozási ötletek falun: kutyaszauna:-)

A település mérete, földrajzi elhelyezkedése, egy vagy több nagyobb településtől való távolsága nagymértékben meghatározza, hogy milyen vállalkozásba érdemes belekezdened.

Sokan azt mondják, hogy az adott településen nincsenek lehetőségek, mert túl kicsi, nehezen megközelíthető, vagy mert a lakosok vásárlóereje elenyésző.

Egy vérbeli vállalkozó számára éppen ezek a kifogások jelentik a kiaknázatlan lehetőségeket, amelyekre sikeres vállalkozást tud építeni.

Egy történet a kétféle szemléletmódról:

Egy híres sportmárka terjeszkedni szeretett volna a sivatagban. Két piackutatót küldtek, hogy feltérképezzék a terepet. Az egyik nemsokára visszajött azzal a hírrel, hogy sajnos nem lehet ott semmit eladni, mert mindenki mezítláb jár. Nemsokára a másik is visszaérkezett a céghez. Kitörő örömmel közölte a vezetőséggel, hogy fantasztikus lehetőségek rejlenek az adott piacban, mert ott mindenki mezítláb jár.

Természetesen nem akarlak rábeszélni arra, hogy sportcipőt árulj a sivatagban, csak szemléltetni igyekszem azt, hogy mennyire fontos a hozzáállás, hogy egy problémát több szemszögből érdemes megvizsgálni.

Vállalkozási ötletek falun, a megoldatlan problémákra

Egy kistelepülésnek az előnye egy nagyobb városhoz képest, hogy mindenki ismer mindenkit, az emberek közvetlenebbek. Sokszor, ha nem is kérdezed, megosztják a gondjaikat, bajaikat veled. Egy kis odafigyeléssel egy egész listát írhatsz a helyiek és környékbeliek megoldatlan problémáiból (pl. tömegközlekedés, bevásárlási, szórakozási lehetőségek, egészségüggyel, idősek gondozásával, oktatással kapcsolatos problémák). Lesznek közöttük olyanok, amelyek számodra is megoldhatatlanok, de csak azt az egyet kell megtalálnod, amelyik nagyon sok embert érint, te tudsz rá megoldást és ezért hajlandóak fizetni.

Íme, néhány falusi vállalkozás ötlet, amire felépítheted a vállalkozásodat:

  • Ház körüli tevékenységek: például kaszálás, kertrendezés, kullancsirtás, kerítéskészítés, fametszés, szennyvíz- elszállítás, stb..

Nagyon sok vidéki lakosnak a közeli városban van a munkahelye, az ingázás és az egész napi elfoglaltság után már nem sok idejük, energiájuk marad a ház körüli munkák elvégzésére, vagy nem értenek hozzá. Ha jól bírod a fizikai munkát, többféle tevékenységet is elvállalhatsz, annak függvényében, hogy mire van szükségük és mihez értesz, vagy hajlandó vagy megtanulni.

  • Bolt: Milyen boltot érdemes nyitni falun?
  • Ha egy szegényebb településen élsz, akkor érdemes lehet egy olcsó boltot nyitnod, ahol a mindennapokhoz szükséges dolgokat megtalálják. Nyithatsz használt-ruhaboltot, vagy szakosodhatsz használt műszaki cikkekre is.
  • Ha gazdagabb helységben laksz, akkor jó eséllyel árulhatsz márkás termékeket, a ruhaneműtől a műszaki cikkekig.

vállalkozás tervező kalkulátor

Gazdaboltot is nyithatsz, ahol a tápoldattól a kerti szerszámokig mindent megtalálhatnak, megspórolva a városba való utazást. Nagyobb befektetést igénylő vállalkozás, de a termékkörödet a vásárlóid igényeinek megfelelően bővítve, jó forgalomra számíthatsz.

Ha szereted a virágokat és tudsz gyönyörű virágcsokrokat készíteni, virágboltot is nyithatsz, ahol emellett ajándéktárgyakat is árulhatsz.

  • Ha azon töröd a fejed, hogy milyen boltot nyissak falun- íme még néhány lehetőség: Pékség, fagyizó, lottózó
  • Biciklibolt, biciklijavítás

Árulhatsz új, vagy használt kerékpárokat, ehhez szükséges kiegészítőket, alkatrészeket, és emellett vállalhatsz javítást is.

Falusi vállalkozás ötletek – Szolgáltatások:

  • Háztól- házig számítógép, vagy telefonjavítás

Mobil és számítógép nélkül már el sem tudjuk képzelni az életünket. Egy meghibásodás felér egy katasztrófával. Te lehetsz a környékbeliek megmentője, ha házhoz mész, helyben megjavítod, vagy elviszed és a javítást követően visszaviszed a gépet, vagy mobilt.

  • Ingatlan- biztosítás- hitelközvetítő iroda:

A három szolgáltatás nagyon jól kiegészíti egymást. Nagy segítség lehet a környéken lakóknak, ha van valaki, akiben megbízhatnak, és akihez fordulhatnak ügyeik intézésével.

  • Otthoni gondozás, szolgáltatások

Sok településen többségben idős emberek élnek. Különböző szolgáltatásokat nyújthatsz a részükre az otthonukban, amivel megkönnyítheted és kényelmesebbé teheted az életüket. Lehet ez fodrászat, pedikűr, manikűr, főzés, takarítás, vagy a heti bevásárlásukat is elintézheted.

  • Esküvőkön, rendezvényeken fotózás, videó-készítés, rendezvényszervezés

A mindennapokban a mobiltelefonnal készített fotókkal mindenki elégedett, de fontos eseményekhez profit hívnak. Igaz, hogy leginkább csak hétvégére időzítik a jelentős rendezvényeket, de így is nagyon jó jövedelem-kiegészítés lehet.

kvíz-mi a rejtett tehetséged

Ha még több vállalkozási ötletről olvasnál, íme néhány bejegyzés a témában:

Vállalkozási ötletek vidéken

10 vállalkozási ötlet fiataloknak

Legjobb vállalkozási ötletek a könyvek szerelmeseinekfalusi 

2021 novemberében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat felkérésére előadást tartottam „Vállalkozásfejlesztés vidéken és falun” témában, az általuk szervezett fórumon:

Scroll to Top