10 vállalkozás ötlet fiataloknak, amelyet kevés pénzből is elindíthatsz:

Milyen vállalkozást érdemes indítani 2023-ban?

vállalkozás ötlet fiataloknakTizenévesen még valószínűleg nem a megélhetésed a tét, amikor belevágsz egy vállalkozásba, éppen ezért szabadabban kísérletezgethetsz.

A munkavállaláshoz elegendő, ha a 16. életévedet betöltötted, egyéni vállalkozás indításához azonban már legalább 18 évesnek kell lenned.

Számtalan üzleti lehetőség áll előtted, amit nappali tagozatos tanulóként, mint főiskolai hallgatóként is elkezdhetsz, minimális induló tőkével, akár a zsebpénzedet akarod kiegészíteni, akár egy jövőbeni milliárdos cég alapjait tervezed lerakni.

Fontos, hogy ne a pénz, vagy ne csak a pénz motiváljon, hanem olyasmit csinálj, amit szeretsz, amit nem munkaként, hanem inkább kikapcsolódásként, szórakozásként élsz meg.

Gondold végig, hogy miben vagy jó, miben vagy tehetséges, ha szükséges vegyél elő egy darab papírt, vagy füzetet és tollat és írj össze mindent, amihez kedvet érzel, az iskolai tantárgyaktól, a sport- és szabadidős tevékenységeiden át a családoddal, barátaiddal kapcsolatos időtöltésekig.

kvíz-készen állsz online vállalkozásod indítására

Miért legyen a hobbid  az üzleted?

Mert így esélyt adsz magadnak arra, hogy ne a felnőttek 70% -ához tartozz, akik úgy élik le az életüket, hogy utálják a munkájukat.

Az üzleti életben a sikerhez vezető úton nem kevés kudarc érhet, de ha szereted, amit csinálsz, már nem érzed leküzdhetetlennek a nehéz helyzeteket.

Nagyobb lelkesedéssel bővítheted az ismereteidet egy olyan területen, amit szeretsz, amihez megvannak az adottságaid, és csak így válhatsz profivá, elismert szakemberré. Ha egy terület jó ismerője vagy, könnyedén megtalálod azokat a problémákat, amelyeket még nem oldottak meg mások. Ha te megteszed, lefölözheted a piacot.

Lesznek majd helyzetek, amikor döntened kell, hogy bulizni mész a barátaiddal, vagy a vállalkozásodat fejleszted, és az is megtörténhet, hogy választanod kell, hogy egy új kütyüt, rongyot, cipőt, bármit vennél, de a rendelkezésedre álló pénznek az üzletedben is helye lenne. Ha szereted amit csinálsz, nem lemondásként, kényszerként éled meg, ha a vállalkozásod mellett döntesz.

Nem kell megijedned akkor sem, ha családodtól, ismerőseidtől nem kapod meg a szükséges segítséget, mert fórumokon, meet-up-okon, különböző szervezetek támogatásával megszerezheted a szükséges tudást.

gazdagodj boldogan könyv

1. Vállalkozás ötlet fiataloknak: Lakásvásárok szervezése

Hívd meg barátnőidet és töltsetek együtt egy kellemes délutánt, úgy, hogy mindenki elhozza a megunt, vagy sohasem használt ruhadarabjait, beárazod ezeket és kezdődhet a vásár. Ha jól sikerül, kérd meg őket, hogy ajánlják az ismerőseiknek, iskolatársaiknak, de szervezhetsz Facebook csoportot, ahova csak meghívással lehet bekerülni.

vállalkozás ötlet fiataloknak- lakásvásár

2. Vállalkozási ötletek diákoknak: Korrepetálás

Van kedvenc tantárgyad? Szívesen segítenél másoknak is?

Ne hagyd ki ezt a lehetőséget! Végezheted személyesen, vagy akár online is, csak egy számítógépre és internet elérhetőségre van szükséged.

3.Vállalkozás ötletek fiataloknak: Divatos kiegészítők készítése, értékesítése

Megvalósíthatod a saját ötleteidet, vagy körülnézhetsz a neten, majd eladhatod termékeidet ismerőseidnek, a jófogás-on, vagy Facebook – oldaladon, esetleg indíthatsz saját webáruházat is. Kiveheted a részedet csak az értékesítésből, ahogy egyre többen teszik ezt, ha ebben vagy jó, lényeg, hogy vedd fel a kapcsolatot olyan személyekkel, akiknek az alkotás a hobbijuk.

4.Vállalkozási ötletek akár iskola, vagy munka mellett is: MLM, hálózatépítés, partnerprogramok

Hogy jön ez ide?- kérdezheted, de hadd indokoljam meg. Tudom, hogy nagyon sok negatív kritika is éri az MLM üzleteket, de tizenéveseknek nagyon jó üzleti iskola lehet. Keress egy olyan céget, amelyik olyan termékeket árul, amelyek érdekesek lehetnek számodra (pl. kozmetikai termékek, egészséges táplálkozás, stb.) Menj el pár találkozóra, vegyél részt néhány webkonferencián, hogy fel tudd mérni, mennyire megbízható a cég, jól érzed-e magad ebben a közegben, milyen a képzési rendszerük. Érdemes olyan termékeket/szolgáltatásokat választanod, amelyeket könnyedén értékesíthetsz a suliban.

Ha inkább olyan üzleti lehetőséget keresel, amelyet otthonról tudsz végezni, nézz szét a különböző partnerprogramok között. A Wealthy Affiliate-nél ingyenesen regisztrálhatsz, elkezdheted felépíteni a saját honlapodat és fantasztikus a képzési rendszerük is.

vállalkozás ötlet fiataloknak-mlm

5. Vállalkozás ötlet fiataloknak: Cikkírás

Jól forgatod a tollat? Szeretsz tanulni? Keress meg olyan vállalkozásokat (pl. különböző szolgáltató cégeket), amelyeknek üzleti szempontból fontos lenne az online jelenlét, de nincs erre elég kapacitásuk. Jó néhány angol nyelvű weboldal van, pl. freelancer, elance, stb.), ahol ilyen jellegű szolgáltatást keresnek a megbízók, ezeken az oldalakon akkor is érdemes körülnézned, ha nem vagy jó angolból, az oldal magyar nyelvű fordításával tájékozódhatsz, hogy milyen területeken van kereslet.

6. Üzleti ötlet fiataloknak: Logókészítés

Az alapokat könnyen elsajátíthatod, akár a udemy.com-on is körülnézhetsz tanfolyamok után, vannak logókészítő programok, de egy hatásos, cégre szabott, könnyen megjegyezhető, jó minőségben nyomtatható logó nem az ingyenes verziók sajátja. Kísérletezhetsz a fiverr.com-on, vagy hasonló oldalakon, és ha már jól megy, felajánlhatod a szolgáltatásodat jóval drágábban is.

A jó logó tervezés alapjairól itt írtunk.

Írtunk már arról is, hogy hogyan tervezhetsz céges logót ingyenesen a Logaster logó készítő program segítségével.

A Canva képszerkesztő program segítségével csodás grafikai terveket készíthetsz egyszerűen, a logó mellett készíthetsz névjegykártyát, szórólapot, ajándékkártyát, közösségi média bejegyzéseket, infografikákat, stb.. Nagyjából bármit, amire egy vállalkozásnak szüksége lehet online, vagy nyomtatott formában.

A Canva freemium verziójának használatához itt találsz egy részletes útmutatót, itt a Canva Pro-ban rejlő lehetőségekről írtam. A Canva Pro-t 30 napig díjmentesen használhatod.

Ucraft segítségével ingyenesen készíthetsz webes felületekre logót és saját honlapot is.

logokészítés

7. Ötlet vállalkozás indításához nem csak divatdiktátoroknak: Vásárlási tanácsadás

Érdekelnek az elektronikai eszközök, a divat, vagy a sminkelés? Írd le a véleményedet a különböző termékekről. Fontos, hogy kialakuljon rólad egy szakértői kép, érkezzenek pozitív visszajelzések a bejegyzéseidre, mert akkor fogják megvásárolni az általad ajánlott termékeket. Miből lesz pénzed? Partnerségi megállapodást kötve az általad ajánlott termékek eladóival, ha bárki a te oldaladról átkattintva vásárol náluk, te jutalékot kapsz.

8. Vállalkozási ötlet a nyári vakációra: Lakásfelügyelet, amikor a tulajdonosok elutaznak

Főleg a nyári szünetben lehet egy bevételi forrás, amikor több napra, vagy akár hetekre elutaznak az emberek. Az a tapasztalat, hogy nagyobb biztonságban érzik magukat, ha az a látszat, hogy otthon vannak, nincs tele a postaláda, „van mozgás”. Nem mindenkinek vannak olyan ismerősei, szomszédjai, akire rá tudná bízni, hogy naponta felhúzza, leengedje a redőnyöket, kiürítse a postaládát, szellőztessen, megöntözze a virágokat, megetesse a halakat, stb.. Családi házaknál még több tennivaló van, öntözni, gondozni kell a kertet, füvet nyírni, megetetni a kutyát, macskát. Bizalmi szolgáltatás, amit elkezdhetsz a közvetlen környezetedben és ajánlásokat kérve bővítheted az ügyfélkörödet.

9. Üzleti ötlet nem csak kockáknak: Technikai tanácsadás

Minden ismerősöd téged nyaggat, ha elromlott, nem indul be, lefagyott a számítógépe, mobiltelefonja? Tedd fizetőssé a szolgáltatásodat, nyújts telefonos tanácsadást, vagy oldd meg chat-en a problémáikat.

technikai tanácsadás

10. Vállalkozási ötlet számítógép guruknak: Új számítógépek beüzemelése, programok telepítése

Egy új számítógép, laptop üzembe helyezése nem kevés embernek okoz fejtörést. Milyen programokat telepítsenek? Honnan töltsék le ezeket? Van-e ingyenes verzió? Ha nincs, melyiket érdemes megvásárolniuk? Milyen vírusirtóra lesz szükségük? Megannyi kérdés, ami előtt a felhasználók többsége tanácstalanul áll és személyes tanácsadással, programok telepítésével megkönnyítheted az életüket. Nem feltétlenül kell személyesen találkoznotok, nyújthatod a szolgáltatást online is.

milyen vállalkozást indítsak ebook

Ha szeretsz olvasni, itt is érdemes körülnézned.

Külföldi vállalkozás ötleteket itt találsz.

Vidéken élsz? Inspirációt itt és itt gyűjthetsz vállalkozásod indításához.

Ha nem szerettél iskolába járni, akkor is lehetsz sikeres

Fotók:

https://pixabay.com

Scroll to Top