Vállalkozási ötletek vidéken – amelyek elindíthatnak a sikeres vállalkozóvá válás útján

Vállalkozási ötletek vidékenHelyi adottságokra épülő vállalkozási ötletek falun:

Érdemes olyan vállalkozás elindításán is elgondolkodnod, amely a helység adottságainak kihasználására épül (pl. a táj szépsége, helyi hagyományok, kézműves termékek, zöldség-, gyümölcstermesztés, állattartás, stb.):

Vállalkozási ötletek vidéken: Táska, ruhanemű készítése:

A helyi népi motívumokat felhasználhatod divatcikkek készítéséhez, lehet az táska, vagy ruhanemű. A lényeg, hogy a tradicionálist ötvözd a modernnel.

Vállalkozási ötletek vidéken: Régi bútorok felújítása:

Nagyon sok vidéki házban találni olyan régi bútorokat, amelyek egy kis felújítással vagyont érhetnek, és amelyet itthon, de akár külföldön is értékesíthetsz.

Vállalkozási ötletek vidéken: Helyi zöldségek, gyümölcsök árusítása a környékbeli városokban

Kialakíthatsz egy vevőkört, akiknek fontos az egészséges táplálkozás, és az, hogy tudják, hogy amit megesznek, honnan származik. A helybéliektől megvásárolva kiszállíthatod nekik.

Vállalkozási ötletek vidéken: Falusi turizmus

Nyithatsz egy panziót, vagy vendégházat. Azért, hogy a vendégeid visszatérjenek, fontos a szobák tisztasága, a kedvesség, a környékbeli látnivalók, lehetőségek, a jó minőségű, lehetőleg házias étel.

Mobil gombaházat is telepíthetsz az udvarba, így mindig kerülhet friss laskagomba az asztalra, amely nagyon változatosan elkészíthető. A gombatermesztésről itt olvashatsz bővebben.

Vállalkozási ötletek vidéken: Online vállalkozás

Ma már majdnem minden településen van szélessávú internet, így a vállalkozásodat bárhonnan működtetheted, elég hozzá egy számítógép és egy telefon. Működtethetsz webáruházat, blogolhatsz, vagy akár taníthatsz is online.

Egyre több fővárosi ismerősömtől hallom, hogy hamarosan vidékre költöznek. Elegük lett a nagyvárosi stresszes életmódból, szeretnének nyugodtan, friss levegőn élni, és biztonságban felnevelni a gyerekeiket. Nem mindenki ért azonban a kertészkedéshez, állattenyésztéshez, gazdálkodáshoz. Nem elég elképzelni, hogy milyen jó lesz, ha majd a falusi házunk kertjében mindent megtermelünk, amire szükségünk van, ha hiányzik ehhez a tudásunk, tapasztalatunk.

Ha Neked a kisujjadban van mindaz, amire egy városból falura költöző személynek szüksége van ahhoz, hogy ne végződjön kudarccal az álma, készíthetsz videó-leckéket. Zöldségtermesztés, gyümölcsfák telepítése, gondozása, háziállatok tenyésztésével kapcsolatos információk, gombatermesztés, méhészet, gyógynövények, fűszernövények termesztése, stb., megannyi lehetőség, hogy megoszd a tudásodat és akár a megélhetésedet is biztosíthatja.

Ha a településen ismersz olyan kisvállalkozókat, akik kézműves termékeket készítenek, de nincs saját honlapjuk, esetleg csak kirakódó-vásárokon árulják a termékeiket, létrehozhatsz egy e-boltot, felvállalva a készítményeik online értékesítését.

Vállalkozási ötletek vidéken: Kutyapanzió

Ha szereted az kutyákat, létrehozhatsz egy kutyapanziót. A közeli nagyobb településekről biztos, hogy rengeteg ügyfeled lesz, akik örülni fognak, hogy házi-kedvencük biztonságban van és jól érzi magát, amíg ők távol vannak. Állateledelt áruló boltokkal, kutyaiskolákkal felvéve a kapcsolatot könnyedén elérheted jövendőbeli klienseidet.

Vállalkozási ötletek vidéken: Jógatábor, meditációs tábor, fogyni-, méregtelenítésre vágyóknak tábor

Egészséges életmódra vágyunk mindannyian, egyre többen vannak, akik tesznek is érte. A táplálkozási mód és a testmozgás kéz a kézben jár. A napi rohanás közben sokan megpróbálnak egészségesen táplálkozni, és hetente néhány órát kedvenc sportjukra áldozni. Évente egy-két hetet egy olyan helyen eltölteni, ahol a nap 24 órája az egészséges életmódról szól, új energiákkal, erőnléttel tölti fel az embereket. Szervezhetsz ilyen táborokat, akár egyedül, vagy a családoddal, vagy együttműködve jógaedzővel, dietetikussal, stb.

milyen vállalkozász indítsak ebook borító

Fotó: pixabay.com

Vállalkozási ötleteket falun az 1. részben is találsz, ezt itt olvashatod.

Scroll to Top