Logó készítés házilag vagy külső szakértő igénybevételével?

logó készítés házilagHa már ismered a jó logó tervezés alapjait és megvan a kiforrott elképzelésed arról, hogy milyen legyen a céges logód, több lehetőség közül is választhatsz, akár te magad akarod elkészíteni, akár egy profira bíznád a megvalósítást.

1. Logó készítés házilag:

1.1.Logó készítés online ingyen, vagy nagyon alacsony áron:

A logó készítés házilag akkor lesz a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás, ha egy online logó készítő programot használsz.

Nagyon sok, akár ingyenes program létezik, ahol kiválaszthatod a tevékenységi területednek megfelelő sablont, a használni kívánt betűtípust és színeket.

Az online logó készítő programok használatának előnyei:

 • teljesen ingyenes, vagy csak a nagyobb felbontású logóért kell fizetned
 • könnyen használhatóak
 • rövid idő alatt el tudod készíteni a saját logódat minden grafikai szaktudás nélkül is
 • pillanatok alatt rengeteg változat közül tudod kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet, kipróbálhatsz több színt, stílust, betűtípust
 • mivel online van, a nap 24 órájában, a hét minden napján rendelkezésedre áll, ha sürgősen szükséged van egy logóra a leggyorsabb megoldás
 • te vagy a webdesigner, nem kell elmagyaráznod egy, a cégeden kívül álló személynek, hogy milyen elképzeléseid vannak. Nem kell többkörös megbeszéléseken részt venned személyesen, telefonon, vagy e-mail-eket megválaszolnod.
 • csak akkor fizetsz, ha meg vagy elégedve az eredménnyel.

Az online logó készítő programok használatának hátrányai:

 • a céges logód nem lesz eredeti, egyedi, mivel tömegek használják ugyanazokat a sablonokat, nem fogsz tudni kitűnni a tömegből, sok hasonló logóval találkozhatsz
 • mivel a megadott sablonok közül választhatsz, nagy valószínűséggel nem tudod teljesen az elképzeléseidre szabni.
 • a programok általában csak bizonyos fokig ingyenesek, ahhoz, hogy online és offline (pl. névjegykártya készítéshez) különböző eszközökön használni tudd, legtöbb esetben már fizetni kell.

Az interneten rengeteg online logó készítő programot találsz, amelyeket érdemes kipróbálnod.

Az alábbi online logó készítő programok bármelyike jó választás lehet egy kezdő vállalkozás számára:

 • A Shopify logó készítő programja:online logó készítő program-shopify

– teljesen ingyenes

– tevékenységi területenként több száz minta közül választhatsz

– személyre szabható színek, betűtípusok, elrendezés

– egy csomagolt fájlt küldenek a megadott e-mail címedre a kész logókkal: nagy felbontású, áttetsző hátterű, a különböző közösségi médiákban felhasználhatókig.

logo készítés online Logaster

– hatalmas adatbázisból választhatsz az ikonok és betűtípusok területén

– könnyen szerkesztheted, testre szabhatod a logódat, változtathatod az ikonokat, színeket, betűtípusokat, árnyékolást, vagy szlogent adhatsz hozzá.

A Logaster logó készítő programmal ingyenesen tudod a logódat megtervezni és nagyon kedvező áron akár céged teljes arculatát megtervezheted, a logótól, a névjegykártyáig, céges levélpapírokig, közösségi média megjelenésig.

==> Logó tervezés online ingyen: Logaster logó készítő programmal

 • Az Ucraft logó-készítő programjával png kiterjesztésű ingyenes logót tudsz készíteni, a vektoros formátumú logóért, amely nyomdai felhasználásra is alkalmas 12$-t kell fizetned.

A Ucraft logó-készítő programjával nagyon jó minőségű, testre szabott logót tudsz készíteni.

logo-készites-hzilag-ucraft

1.2. Céges logó készítés házilag tervező programmal:

Ha nem akarsz előre gyártott sablonokból dolgozni, hanem a saját egyedi és eredeti elképzelésedet valósítanád meg, több tervezőprogram közül választhatsz. Az egyik legnépszerűbb online eszköz a grafikusok, webdesignerek körében az Adobe Illustrator grafikus tervezőprogram.

Az Adobe Illustrator –t hét napig ingyen használhatod, bankkártyát is csak a próbaidőszak lejáratát követően kérnek, vagyis csak akkor, ha továbbra is használni szeretnéd a szoftvert.

Az Illustrator segítségével készített alkotások vektoralapúak, így egyszerűen a mobilképernyő méretéhez kicsinyíthetőek, vagy a hirdetőtáblák méretéhez nagyíthatóak, miközben semmit nem veszítenek az élességükből.

A használata bonyolultnak tűnhet, de az Adobe saját oktatóanyagai segítségével te is elkészítheted a saját logódat.

A youtube-on is remek oktatóvideókat találhatsz:

Az Adobe Illustrator online tervezőprogram használatának előnyei:

 • lehetőséged van egyedi, eredeti logó elkészítésére, a lehetőségeknek csak a képzeleted szabhat határt
 • vektoros logót tudsz készíteni, így bármilyen felületre tudod méretezni, a képminőség megtartásával
 • webes és nyomdai felhasználásra is alkalmas logót tudsz készíteni
 • a kézzel készített vázlatodat be tudod olvasni és módosíthatod
 • akár egy sima egyszínű logót, akár egy bonyolult 3D-s logót szeretnél készíteni, az Adobe Illustrator segítségével megteheted.
 • hét napig ingyen használhatod
 • számos oktatóvideó áll a rendelkezésedre a szoftver használatának elsajátításához

Az Adobe Illustrator online tervezőprogram használatának hátrányai:

 • ha még soha nem használtad a terméket, időigényes lehet a használatának az elsajátítása, a különböző funkciók feltérképezése
 • a próbaverzió lejáratát követően 25,39$ havidíjért tudod használni az Illustrator-t, vagy az összes Adobe alkalmazást 63,49$-ért, de diákok részére az Adobe minden terméke és csomagja 60% kedvezménnyel vásárolható meg.

2. Logó készítés külső szakértő megbízásával

Ha nem akarsz a logó elkészítésével foglalkozni, az elvárásaidtól és az erre szánt összeg nagyságától függően több jó megoldás is létezik.

2.1. A Fiverr az egyik online piactér, ahol rengeteg hozzáértő szabadúszó közül választhatsz.

A Fiverr-re belépve referenciák alapján eldöntheted, hogy kire bízd a logó elkészítését.

A szűrési feltételeknél megadhatod, hogy milyen stílusú logót szeretnél, mennyi időn belül, milyen árkategóriában. A Fiverr-en akár 5$-ért elkészíttetheted a céges logódat, rövid határidőn belül egy tapasztalt webdesigner-rel.

Nem veszel zsákbamacskát, meg tudod nézni, hogy akit megbízol hány logót készített eddig a Fiverr-en keresztül, mennyire voltak elégedettek az ügyfelei, elolvashatod a róla írt véleményeket.

Előnyök:

 • akár 5$-ért lehet egy saját, egyedi logód, amelyet egy tapasztalt szakember készít el
 • ha sürgősen van szükséged a logóra, a több ezer szabadúszó között biztosan találsz olyat, aki ezt záros határidőn belül el tudja neked készíteni
 • a tranzakció lezárultát követően az ügyfeleknek értékelést kell írniuk a kapott szolgáltatásról, ezek megkönnyítik a szolgáltató kiválasztását
 • lehetőséged van a legnépszerűbb eladókra szűrni, akik biztos, hogy nagyon profik és már több száz, vagy akár több ezer logót készítettek az ügyfeleiknek

Hátrányok:

 • csak angol nyelven elérhető
 • ha sürgősen van szükséged a logóra nehezebben találhatsz a legjobbra értékelt eladók között olyat, aki rövid határidőre vállalni tudja.
 • a bőség zavara – mivel több ezren kínálnak hasonló szolgáltatásokat, nehézséget okozhat a legmegfelelőbb személy kiválasztása

2.2. Megbízhatsz egy grafikus szakembert, vagy egy kreatív ügynökséget.

A logó tervezés árak elég széles tartományban mozognak, nagyjából 30 000 Ft-tól kezdődnek, és mondhatni, hogy nincs is felső határ. A nagy multiknak természetesen több milliót is megéri kifizetni egy hatásos logóért.

Egy jó céges logó 80 000- 100 000 Ft-ba kerül.

Ha igazán eredeti, megjegyezhető céges logót szeretnél és megvan rá a költségkereted, érdemes egy szakembert megbíznod.

Ha túlzottnak találod az árat egy logó elkészítéséért, ebben a cikkben megismerheted a logókészítés folyamatát, költség- és munkaigényét.

ügynökség megbízásaHa sikerül jól megválasztanod az ügynökséget, hosszú távon is együtt tudtok majd működni. A logó mellett a céged teljes arculatának kialakítást is rájuk bízhatod.

Ezért fontos, hogy alaposan fontold meg, hogy kit bízol meg, nézd meg a referenciáikat, az elvégzett munkáik alapján gondold végig, hogy amit láttál mennyire illeszkedik az elvárásaidhoz.

A logó megtervezése, elkészítése több egyeztetést is igényelhet, ezért fontos, hogy meglegyen közöttetek az összhang.

Az elképzeléseidet tanácsaikkal, a szakmai tudásukkal és tapasztalatukkal kiegészítve készülhet el az egyedi és professzionális logód. Ezért fontos a jó kommunikáció.

Ügynökség megbízásának előnyei:

 • professzionális, egyedi, eredeti logó, ami megbízhatóságot, profizmust sugall a cégedről is
 • tudják, hogy milyen kérdéseket kell feltenniük, hogy a válaszaidból megszülessen az a logó, amelyik segít kitűnni a tömegből, eljuttatni a vállalkozásod üzenetét a célpiacodnak
 • számlát és garanciát kapsz

Ügynökség megbízásának hátrányai:

 • kezdő vállalkozóként egy professzionális logó készítésének költsége megterhelő lehet
 • ha nem jól választod meg a szakembert, ügynökséget, lehet, hogy elbeszéltek egymás mellett és nem azt kapod, amire számítottál

2.3. Ha nem igazán tudod, hogy mit szeretnél, vagy kipróbálnál, megnéznél több lehetőséget is, több grafikust is megversenyeztethetsz online.

A kreanod.hu egy magyar oldal, ahol több mint 2000 kreatív szakember dolgozhat a pályázatodon.

A minimális díjazás logó tervezésért 50 000 Ft, de 100% pénzvisszafizetési garanciát vállalnak, ha egyik munka sem nyerte el a tetszésedet. Ennél nagyobb összeget is felajánlhatsz, így ösztönözve a legjobbakat is a részvételre.

A 99designs az egyik legnépszerűbb angol nyelvű oldal, ahol a világ minden táján élő kreatívok szállhatnak versenybe a logód megtervezéséért. A logó tervezésért itt 299$-t kell fizetned.

Ha nem tetszik egyik javaslat sem, ami a pályázatodra érkezik, akkor a pénzt visszautalják.

Az online pályáztatás előnyei:

 • eredeti, személyre szabott logó (amennyiben sikerül a pályázatot elég részletesen kitöltened)
 • több jó terv közül választhatod ki a legjobbat
 • kiszámítható határidők
 • akár olcsóbb is lehet, mint egy ügynökséget megbízni

Az online pályáztatás hátrányai:

 • nincs kommunikáció, nem kérhetsz kisebb módosításokat, hogyha tetszik egy terv, de módosítanál rajta.
Scroll to Top